vielä keskustelua soseista

Kun mie oon niin huono tekemään soseita... Aina yritän tehdä itse, mut meijän muksut syö paremmin valmiita purkkeja, tosin siirtyvät jo n. 8kk vanhana samoihin ruokiin perheen kanssa (tietysti ilman suolaa). Mutta pikkuvauvana itse tehty menee huonommin.. Miten te saatte kasvikset ja lihan niin hienoksi, että vauva ei yöki niitä? Sauvasekottimella mie saan aina vaan liisteriä aikaan... :/

18.4.2013
ämppis
ämppis

Mie tein kans ihan sauvasekottimella. Perunan liiskasin ihan alkuun siivilän läpi mutta pian tuolle kuopukselle alkoi kelvata ihan haarukalla liiskattukin. Ja lihat kun tuli kuvioihin ni tuo oli jo niin tottunu kökkäreisiin ettei niistä ollut mitään ongelmaa.

18.4.2013
misukka
misukka

ja meillä ri kökkösiä soseita huolita ollenkaan vieläkään. .

18.4.2013
teeko
teeko

mä oon ollu kans huono tekemään ite soseita ihan samalla kaavalla ku säkin :) mutta mä löysin ratkaisun. jätä perunan kanssa keitin vettä vähän enemmän joukkoon ni hyvä tulee ja sit kun rypsi-ja oliivi öljy on sallituja (jotkut myös suosittelee neuvolassa) oon lisäänny sen soseutuksen jälkeen ja sekoittanut vielä sauva sekoittamella uudestaan ni hyvä tulee :) ja kattilassa oon siis suoraan soseuttanu sauvasekoittimella. kököistä pääsin eroon kun soseutin pidempään ja sillai et aluks "muussaan" sillä sekottimella pitkään niin et pidän sitä koko ajan käynnissä ja sit vielä sekottelen tosi pitkään. varmistus tulee vielä kun sekotan ainekset yhteen sauva sekottimella. toivottavasti tästä oli apua! :) t.keittiön kaaoksen aiheuttava puolivuotiaan äiti

18.4.2013
teeko
teeko

Minä olen kaikille soseet tehnyt itse. Jotenkin pidän tärkeänä, että on puhtaista raaka-aineista tehty jne. Eikä tarvi hernosia nenuun vedellä, aika paljon suurempia " syntejäkin" voi lapsiansa kohtaan tehdä, kuin tutkitut ja laadukkaat valmissoseet :) Kääntöpuolena tässä on kahden kohdalla ollut se, että missään vaiheessa ei ole kaupan purkkiruuat maistuneet..joskus reissussa olisi helpottanut.

Soseista ei tule liisterisiä, kun muistaa käyttää riittävästi vesipainottisia juureksia ja kaskiksia (porkkana,bataatti,kukkakaali,parsakaali,kurpitsa..) Jos teet pelkästä potusta soseen, sehän on selvä että menee liisteriksi.

Ite alottanut kaikille bataatilla, sitten porkkana, sitten sekaan peruna..ja jos tekee esim näistä yhdessä sosetta, ei perunan määrä saa olla liian suuri suhteessa muihin, koska menee muuten liisteriksi. Ihan vain sauvasekottimella olensoseet tehnyt.

Samalla periaatteella sitten kun mukaan lisää lihat,kanat ja kalat.

18.4.2013
tyttö
tyttö

siis ne valmisruoat haisee

18.4.2013
ämppis
ämppis

meinaatko että onnistuis sormiruokailu jo alle puolivuotiaalla? No jaa... voishan tuota kokeilla, vaikka pojalla ei ole kyllä yhtään hammasta vielä.. pehmeitä isoja palasia pitäs kait olla.

En usko, että vielä saisin kovin karkeata alas, kun vasta on kiinteitä aloiteltu, eilen annoin eka kertaa lihaa, puuroja ei ole vielä saanut ollenkaan. Lastenlääkäri käski aloitella lihat ennen puuroja, koska HB ollut matalahko.. Oon nyt antanut usein noita valmisruokia sitten kun ensin ollaan kokeiltu itsetehtyä sosetta. Mutta kun ne oikeesti haisee niin pahalle, että säälittää syöttää niitä mössöjä tuolle raukalle.. ;P

18.4.2013
ämppis
ämppis

poika on ens kuun alussa puol vuotias..

18.4.2013
ämppis
ämppis
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...