Alkuyön raivarit

Pakko nyt vaan avautua, tää on varmasti ihan ohimenevää ja neiti vaan reagoi muutokseen... Mutta neiti siis 8kk ja viikko sitten lopetettiin yötissittely. Neljä ensimmäistä yötä meni loistavasti; neiti nukkui 20-6 heräämättä. Viidentenä yönä heräs kerran puoli viiden aikaan, nukahti kuitenkin vesihörpyn jälkeen ja heräs puol kuus. Sen jälkeen alkoi iltaraivarit; neiti saa siis illalla tissiä viimesenä ja nukahtaa siihen AINA, nukkuu ihan täysillä ja kun vie sänkyyn herää 10 minsan päästä ja huutaa ihan täysillä. Sen jälkeen ei rauhotu sänkyyn mitenkään, nousee pystyyn siellä eikä auta onko nukuttaja isä tai äiti. Useana iltana oon sitten antanu parasetamolia kun ajattelen olevan kipua, puolen tunnin päästä tästä nukahtaa ja nukkuu kerran heräämällä puoli kuuteen asti.  Mietin, että häiritseekö isosisko jotenkin sitä iltanukahtamista kun sisko oli viikonlopun pois ja kun tuli su takas, alkoi nää iltaheräilyt?  Protestoiko nyt yötissin loppumista? Tuntuu toisaalta niin pahalta nukuttaa toinen parasetamolilla, mutta jos onkin kipee hampaiden takia? Voiko oikeesti näin pienelle riittää jos nukkuu vuorokaudessa 11-12h?

17.4.2013
marjaana
marjaana

Jep, tiedän kyllä, että parasetamoli suurina annoksina voi vaurioittaa maksaa. Mutta jos antaa ohjeen mukaisen annoksen kerran päivässä neljänä päivänä peräkkäin, se tuskin vielä maksaa kuormittaa. Parasetamolin eliminaation puoliintumisaika on kolmisen tuntia, jolloin siis 15 tunnissa on se poistunut elimistöstä joten kun antoväli on 24h, niin ei lääkejäämää elimistössäkään enää ole :)

Illalla annoin edelleen, nyt sen neljännen kerran, kipulääkettä, havahdutin kun vein sänkyyn ja laitoin pojan nukkumaan samaan huoneeseen, ja niin neiti nukkui aamuun asti. Pojan laitoin sen takia, että sisko sais nukuttua edes yhden yön, poika kun ei herää vaikka neiti huutais vieressä :)

18.4.2013
marjaana
marjaana

Toi meniki mulla ihan ohi et nukahtaa rinnalle ja sit viet sänkyyn. Ehdottomasti yritä rauhottaa omaan sänkyyn nukahtamaan ni ei ole vieras ympäristö yöllä herätä.

17.4.2013
misukka
misukka

Mä sanoisin, et voi hyvin protestoida siskoa ja tissittelyn lopetusta. Luultavasti vähän molempia.

Voi myös olla hampaistakin johtuvaa. Jos hän nyt parasetamolilla nukahtaa ni ei muutama päivä haittaa jos sitä käyttää. Kun ei tuon ikäisestä tosiaan voi tietää et onko hammasta tulossa. Kokeilkaa parin päivän päästä nukkumaan menoa ilman lääkettä tai jos hammas pukkaa läpi ni sithän tuo on ilmiselvä tapaus.

Ja kyllä meillä on kumpiki lapsista nukkunu ihan pienestä pitäen melkein tuon 12 tuntia, korkeintaan 14, vuorokaudessa. Yöunet on noin 10 tuntia ollut hyvin pienestä pitäen ja päivällä parin tunnin päikyt.

17.4.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...