Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Uusi kämppä ja merkintä luottotiedoissa

Eilen soitin meille asuntoa naapuri"kylästä" (samassa kaupungissa 4 pienempää:D) Itse olen sieltä kotoisin, mies käy siellä töissä ja kyrpii asua täällä ei minkään keskellä kun kaikki olis tuolla viereisessä kaupunginosassa..  Vuokraisäntä kyseli ummet ja lammet ja ollut periaatteena ettei ota asukkaaksi luottotiedotonta. Miehellä meni n.2 vuotta sitten luottotiedot sen takia, kun unohti palauttaa vuokratut elokuvat muutto hässäkässä ja kaikki peritälaskut meni vanhaan osoitteeseen, josta ne ilmeisesti heitettiin roskiin. Loppujen lopuksi meille tuli viimeinen perintäkirje jossa laskua 2000e ja ilmoitus luottotiedoista.. Hiemanko voi ketutta ajos menetetään se asunto tän takia, mies puhelimen toisessa päässä kuulosti kyllä ymmärtäväiseltä.. :/  Laskin että säästettäisiin kuukaudessa 130e, vaikka muutettaisiin isompaan ja kallimpaan kylään, ja asuntokin olisi ihan keskustassa. PLUSSAA on että kauppaan pääsisi helposti rattailla. Mies pääsisi töihin pyörällä. Ukkilaan päästäisiin 1km päähän rattailla. Oma tärkeä lapsuudenkaveri asuisi kanssa 1km päässä. Näkisin myös kavereita jotka unohtunut kun olen nyt asunut 2,5 vuotta 10km päässä. Lapsille enemmän leikkipaikkoja, joista yksi 100m päässä. Uimarannan näkee melkein ikkunasta.  MIINUSTA on... hmm. Yksi uusi ystävä jäisi tälle paikkakunnalle, samalla tytön 2 leikkikaveria. Sisko/isomman kummitäti jäisi tänne(mutta töissä käy silti "uudella kylällä" :D)   Voi kun niin toivon että päästään muuttamaan! Kaikki voi olla vain siitä hiton turhasta luottotietomerkinnästä kiinni :( Helpottaisi rahatilannetta niin paljon ja rakastan asua siellä! Ehkä saisin vähän piristystä arkeen ja kaikki ei tuntuisi niin tuskastuttavan vaikealta..

13.4.2013
Jnia
Jnia

Oot misukka oikeassa :D Ja oon kaikki hakemukset tehnyt omalla nimellä ja itse olen soittanut jos on ollut j ossain ilmoitus asunnosta, mutta pitäähän mieskin saada sinne kirjoille ja kaikki asumaan tulevat pitää ilmoittaa viimeistään sopimusta kirjoittaessa :D 

Niiiin ja nyt se mitä tulin tänne kirjoittamaan: Saatiin se isompi asunto jota käytiin katsomassa! :) maanantaina käydään kirjoittaa sopimus ja pitää vielä sumplia asuntotoimiston kanssa miten tän nykyisen takuuvuokra ja viimeinen vuokra menee.. Ettei tarvitse maksaa 630e tästä + 650e uudesta... sinne meniskin melkein kaikki rahat :D

27.4.2013
Jnia
Jnia

Jos hakisit asuntoja vaan omalla nimellä..me ainakin tehtiin niin kun omat tietoni oli menny ja miehellä oli ne kunnossa=)Ja saatiin=)

26.4.2013
huiskutin
huiskutin

Aika törkeää käytöstä ettei sit ees soiteta vaikka on luvattu. :/

Mut toi rahatilanne on kyl sellanen juttu et kaikki mikä tulee, menee myös. Et vaikka kuinka pitäis ylimäärästä jäädä ni ei sitä vaan jää. Aina tulee katottua et vähän on ekstraa, et nyt vois tehä tällästä tai ostaa tollasta. Ja sinne meni :)

26.4.2013
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

Mekin asutaan keski-suomessa ja nyt ei sit siitä kämpästä kuulunut mitään vaikka ilmoitti soittavansa viimeviikolla.. Nyt mennään tänään katsomaan viereisestä talosta asuntoa jossa ei säästöä tule yhtään kun tulee 4 henkilöltä 80e/kk vesimaksuja.. Parempi miehellä sit vaan ahkerasti pyöräillä töihin :D Hyviä puolia silti siinäkin asunnossa, on 20 neliötä isompi kuin aiemmin harkittu. Ja vasta remontoitu keittiö ja pesuhuone, eikä ole laattalattiaa muualla kuin vessassa niin ei satu yhtä pahasti pienemmän kävelyharjoituksissa :) 

Laskin eilen meidän rahatilanteen ja nyt yhmetyttää kun tässä asuessa pitäisi jäädä ylimääräistä 300e/kk ja siltikään ei ole koskaan rahaa :D Ehkä se vaikuttaa kun tilit ja tuet tulee pitkin kuukautta eikä yhdelläkertaa kuun alussa.. Alkaapa ainakin rahojen käyttöä katsoa tarkemmin kun vuokraan menee 100e enemmän kuin tässä :)

26.4.2013
Jnia
Jnia

meillä ainakin täällä Keski-Suomessa semmoinen käytäntö että jos on luottotietomerkintä niin ei sillä oo väliä onko maksuja vielä maksamatta vai ei ja kuinka paljon vaan sillä MINKÄ takia ne luottotiedot on mennyt. eli jos on jonkun pikavipin jne takia mennyt niin kämpän saa vuokralle mutta jos menneet vuokrien takia ni noup! 

meillä kans miehellä mennyt luottotiedot ja aina ollaan saatu se vuokrakämppä mitä katottu. 

kerrottu rehellisesti mistä mennyt ja annettu tarkat palkkatiedot niin se on sillä hoitunut..

19.4.2013
mammae11
mammae11

Itekki kattelin tuossa noita luottotietoasioita niin näytti että 4.4. olis joku käyny samalla sivulla, mies tiettävästi koittanu katella samaa :) Se on maksullista kattoa ne, meillä on vähän tää rahatilanne semmonen ettei viitti "turhaan" katsoa niitä, vuoden ne siellä varmaan näkyy vielä... Joku oli 2 vuoden merkintä, kaikki tuntuu niin poliittiselle sepostukselle ettei tämmönen maalaiskotiäiti niistä tajua mitään :D 

Yks huone siinä asunnossa olisi TODELLA pieni, pitää melkein ottaa mittanauha mukaan kun mennään katsomaan :D Isompi huone tulisi tytöille, meidän 160cm sänky koitetaan mahduttaa pikkuhuoneeseen :) Varmaan turha haaveilla, mutta pitäähän jostain aina unelmoida ;)

13.4.2013
Jnia
Jnia

mä ymmärtäisin paremmin jos vuokrat olis jääny maksamatta, et vuokranantaja ei sitte ottas sellast vuokralaista ja tosiaa ellei monii vuosii olis enää mitää menny ulosottoon. todellakin nuorempana tehdyt töppäykset :( helvekon opintolainat :/ kunpa ei olis kuunnellu työkkärin tätejä joille tuo opiskelu oli nii tärkee ja kehotti ottamaan sen lainan, koska ei muuten nuorella henkilöllä varaa ostaa niit kalliit kirjoi plus sun muita vermeit mitä esim. olis pitäny ostaa pintakäsittelyalal. ja sitte ku hakee sitä asuntoo ni tarvis ol mone kuukaude vuokratakuu tai yhden plus henkilötakaus, mist "köyhä" saa noi esim. 3 kk:den summat, kysyn vaan. itsekkin pian isompaa asuntoa hakeva, kuinkahan hitaasti käy. toivottavasti teillä tärppää

13.4.2013
wipe691
wipe691

miustakin ne merkinnät näkyy 3v siellä luottotiedoissa.. Voi että ne osaa olla ärsyttäviä, kun joka paikassa ne niitä kattoo.. mieshän se oli nuorena töppäillyt raha-asioissa ja kyllä sitäkin veetutti kun sai sit monta vuotta kärsiä niistä. No oppipahan jotain, eikä enää oo niitä merkintöjä. jostainhan ne sai netistä tarkistettua..?

13.4.2013
Santtuvaan
Santtuvaan

Tuo lasku on maksettu jo yli vuosi sitten, mutta siitä jäi merkintä.. Tehtiin silloin maksusopimus ja puoleen vuoteen maksettiin pienennetty summa kun sovittiin kyseisen firman kanssa, koska meille asti ei niiden omat kirjeet tulleet.. Luottotiedoissa on vielä ilmeiseti vuoden ajan merkinnät, en ottanut selvää noista kauanko tässä tilanteessa ne on, mutta luotetaan tuohon 3 vuoteen.

13.4.2013
Jnia
Jnia

No maksatte sen ulosoton pois kun se ei tuon suurempi oo. Muutama kuukausi elämästä ja se ois sitten siinä. Sen jälkeen ei tarvii ennää tuskailla :) Toivotaan että saatte sen asunnon, onhan se kivempi olla lähempänä kaikkia ja kaikkea :)

13.4.2013
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...