turvavyöistuin etupenkille?

saako minkään merkin turvavyöistuimia laittaa etupenkille, jossa on turvatyyny. kasvot menosuuntaan ja 3-vuotias kyseessä. briolla ainakin on kielletty. mietitään uutta istumajärjestystä autoon, kun vauva syntyy. pystytään kyllä sijoittamaan istuimet toisella tapaakin, mutta etuistuimelle laittaminen olisi käytännöllisin. tietenkään me ei turvallisuudesta tingitä, joten voidaan sulloutua autoon hieman epäkäytännöllisemminkin. ja jos joku osaisi valottaa, miksi edes kasvot menosuuntaan ei saa olla turvatyynypaikalla. selkä menosuuntaan istuimet ymmärrän kyllä täysin, mut tää...

12.4.2013
äipsyli
äipsyli

selvempi homma. sattuikin heti neuvolan seinällä olemaan autoliiton juliste, niin selvisi asia ennen kuin ehdin täältä lukemaan:)

minä en kyllä uskaltais tehdä minkäänlaista poikkeusta lasten autossa matkustamisen suhteen! eikö nuo kaikista tutuimmat ja lyhyimmät matkat muka voi olla vaarallisia?! sama kai onko se risteyskolari sen ekan kilometrin sisällä vai vasta 80km päässä kotoa, niin yhtä vaarallinen se joka tapauksessa on. meillä ei ainakaan ole lasten lupa matkustaa toistenkaan autoissa takapenkillä, jos ei ole sopivaa istuinta tarjolla, vaikka matka olisi kuinka lyhyt tahansa. saati, että enää harkitsisinkaan tuota etupenkillä matkustamista.

meillä esimerkiksi ei ole autossa ollenkaan airbagin kytkintä, vaikka onkin uusi auto. sen saa kyllä merkkihuollossa otettua pois, mutta sen jälkeen auto pitää muutoskatsastaa. ja eikös nyt katsastuksessa hyväksytty auto ole vakuutusten suhteen ihan ok?

14.4.2013
äipsyli
äipsyli

Meillä lapset on takapenkillä, mutta lyhyen matkan etupenkillä saa olla ( kauppareissu esim alle 1km) muuten on istuimessa takapenkillä.. Vaikka meil ei oo tyynyä eessä nii silti en pistäis pitkäks aikaa istuu siihe.. :)

14.4.2013
Suuuuvi
Suuuuvi

Juuri näin mitä vaahtokarkki sanoi. Valitettavaa kyllä nähdä liikenteessä miten lapsia kuljetetaan autoissa :( Kun ei välitetä, niin ei välitetä.

14.4.2013
tyttö
tyttö

Lasta ei saa laittaa etupenkille,jos on turvatyyny ja ihan sama vaikka se ois kytketty pois päältä,kun ei ole takuita siitä ett se laukeais siitä huolimatta. Kyllä ne pienet lapset kuuluu takapenkille.

14.4.2013
vaahtokarkki06
vaahtokarkki06

"Jos autossa on vain yksi aikuinen, lapsi voi viihtyä paremmin etuistuimella selkä menosuuntaan ja katsekontaktissa kuljettajaan. Paras ja turvallisin paikka lapselle on kuitenkin takaistuimella. Turvaistuinta ei saa missään nimessä asentaa etuistuimelle, jos autossa on etumatkustajan turvatyyny, jota ei voi kytkeä pois toiminnasta. Etuturvatyyny aiheuttaa lauetessaan hengenvaaran lapselle.

Vaara: Pois toiminnasta kytketty turvatyyny voi auton sähköjärjestelmään tulleen häiriön johdosta kolarissa aktivoitua ja muodostua lapselle surmanloukuksi. Mikäli lasta halutaan kuljettaa etuistuimella, turvallisinta on tehdä turvatyyny toimimattomaksi auton maahantuojalla."

Noin kymmenestä ikävuodesta alkaen lapsi voi käyttää turvavyötä kuten aikuisetkin. Suositus kuitenkin on, että lapset kuljetettaisiin takapenkillä ainakin 12 ikävuoteen saakka, koska turvatyynystä on enemmän haittaa kuin hyötyä tuohon ikään saakka. Mitä lähempänä kehoa turvavyö on, sitä paremmin se suojaa lasta. Turvavyön antama suoja heikkenee, mikäli vyönauhat jäävät löysälle tai kierteelle. Aikuisen tulee aina varmistaa lapsen turvavyön kireys ja oikea kiinnitys.Vanhempien esimerkki on keskeinen turvavyön käytössä. Lapsi käyttää turvavyötä, jos vanhemmat käyttävät ja päinvastoin.

Vaara: 50 km/h -törmäysnopeudesta lapsi sinkoutuu monikymmenkertaisella massalla eteenpäin. Törmäyksen tapahtuessa auton vöihin täysin väärin vyötetty lapsi voi loukkaantua kohtalokkain seurauksin esimerkiksi kaulan tai vatsan alueelta. Lähde: Autoliitto.

12.4.2013
Mummy83
Mummy83

Mä en kans luota siihen että sen tyynyn saa pois päältä. Koskaan kun ei voi tietää mitä kolarissa tapahtuu ja mikä kaikki hajoo.

12.4.2013
misukka
misukka

Lisätään nyt vielä et tuo pituus tulee siitä miten lapsen pää sijoittuu siihen tyynyyn nähden eli lyhyemmällä se turvatyyny laukeaa otsalle ja voipi mennä niskat nurin.

12.4.2013
misukka
misukka

No siis turvatyynyllisessä autossa eteen ei saa laittaa siksi että se turvatyyny voi lauetessaan aiheuttaa jopa lapsen kuoleman koska se voima on säädetty aikuiselle. Siksi myöskään alamittaista lasta (alle 135 cm (köhän se oli)) ei paranisi päästää turvatyynyllisessä autossa etupenkille.

12.4.2013
misukka
misukka

no lapsia ei saa laittaa eteen ollenkaan, vissiin siinä vaikuttaa se kun yleensä kolarit taitaa olla nokkakolareita ja se auton moottori tulee jaloille... ehkä :D Mutta joka tapauksessa etupenkille nuo istuimet ei kuulu.

12.4.2013
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...