isälle evästä synnytykseen..

Suosittelen huomioimaan lapsen isää / muuta tukihenkilöä sairaalakassia pakatessa, meille joku onneksi kertoi päivää ennen synnytystä, että eräs isä oli pyörtynyt synnytyksessä, koska verensokeri oli laskenut liian alas pitkässä synnytyksessä ja lähtiessäänkään ei ollut syönyt...Oli hyvä että puolisollani oli evästä mukana, minulle kun sairaalasta annettiin ruuat ja mies ei tohtinut lähteä pois kesken kaiken, jos alkaa tapahtua juuri sillä välin..., kaikenkaikkiaan salissa vietimmenkin 19 tuntia, olisi ollut pitkä aika olla syömättä...

6.4.2013
aino88
aino88

Mä kyselin mieheltä joka päivä, mitä tahto mukaan evääksi synnärille. Ei sitten keksinyt, eikä siinä yöllä oikein edes mitään olisi ehtinyt tehdä kun sairaalaan kiire. Synnytys ei onneksi kestänyt 5h pidempään ja saatiin yhteinen ja runsas aamupala sitten saliin, tosin ei saanut leipää enempää alas kun oli niin sekaisin onnesta ja väsymyksestä :D

19.7.2013
Miyu913
Miyu913
1 year, 9-month-old toddler

Synnytin tytön naikkarilla keskellä yötä 8/2012 ja saatiin miehen kanssa homman tultua päätökseen kanssa "skumppaa", aamupalaleipää, keksejä, jogurttia yms yhteinen ateria tarjottimella.

Mulla kesti myös synnytys tosi pitkään, mutta mies meni sitten kahvilasta hakemaan leipää ja kahvia itelleen välillä. Ja toi mullekkin :D kannatan myös omia eväitä, meillä oli vaan pillimehua omasta takaa.

19.7.2013
Laurus2
Laurus2

Pari vuotta sitten naikkarilla ei kyllä tarjottu saliin yhtään mitään kummallekaan eikä synnyttäjä saanut omista eväistäänkään nauttia kuin pillimehua. Jos mehusta tykkää niin suosittelen ottamaan pillimehua mukaan, sitä on tulihenkilön sit helppo tarjoilla. Lopulta vauva syntyi kiireellisellä sektiolla aamupäivästä enkä saanut sitten koko päivänä kuin mehua eikä meinannut sekään pysyä sisällä. Seuraavana aamupäivänä tarjottiin mehukeittoa ja viiliä sitten. Miehelle ei missään välissä tarjottu yhtään mitään mutta onneksi oli omat eväät.

19.7.2013
Jopster
Jopster

Ja tosta "skumpasta" mä oon vähän kade :P Ei naikkarilla eikä Jorvissa moisia tarjoiltu...

19.7.2013
misukka
misukka

onpas ninnupilla ollu runsaat tarjoilut.

Mä olin tosiaan päivän osastolla esikosta et sillon päivän aikana sai kyl syödä riittämiin mut iltapala ei maittanu ja sit oltiinki yön yli melkein puoleen päivään synnytyssalissa jossa ei mitään tarjoiluita ollu ennen ku ruuan toivat sit synnytyksen jälkeen sinne synnytyssaliin. Sentäs kunnon eväät ettei mitään leipää ja kahvia. Mut lounasaikaan ku syntyi ni sai kunnon lounaan. Ja isimies evästi siitä mun lautaseltani oman osansa.

Kuopuksesta olin kotona aamuun asti ja sit vasta ihan just ennen synnytystä sinne sairaalaan mentiin ni evästys oli omalla vastuulla täysin. Siellä tuli sit ruoka vasta huoneeseen.

19.7.2013
misukka
misukka

hehehe onneksi isimies oli ekalla kerralla itse vihmerä ja kävi syömässä kanttiinissa... :D

19.7.2013
imppuliina
imppuliina

Mut synnytyksen jälkeen saatii kahvit ja mie sain kunnon ruuan.

19.7.2013
Viltsutyttö
Viltsutyttö

Mie en saanu syyä synnytyksen aikana koska oli pelko et joudun lähtee sektioon. Miehelle tuotiin leivät ja se mutusteli niitä miun vieres ku itellä maha piti hirveetä meteliä nälän takia :)

19.7.2013
Viltsutyttö
Viltsutyttö

Tämä toimii erityisesti esikoista synnytettäessä. useimmiten se esikoisen synnytys voi kestää pitkään.

Itse olin esikoisen synnytyksessä syömättä 15 tuntia, edes mehua ei annettu. Vettä sain kun pyysin miestä tuomaan. Valitettavasti tuolloin iltapalakaan ei oikein maistunut joten huonolla syömisellä olin 18h.

Kuopuksen aikaan ei edes ehtinyt miettiä syömistä kun tuli sen verta vauhdikkaasti. Mutta en mie senkään aikaan sen enempiä syönyt kun aamusta synnärille lähdettiin eikä aamupala maittanut.

Kuopusta synnyttämään lähdettäessä isännällä oli eväät pakattuna mut eipä niitä sit tarvittukaan. Esikon aikaan oli jotain pientä pakattu isännälle mukaan ja tuo sai sit kärsiä nälästä ku synytys kesti ja kesti vaan.

19.7.2013
misukka
misukka

Eipä siinä hötäkässä ole ehtinyt ruokaa ajatellakkaan! ...ei kumpikaan meistä! Nopeita ollu mun synnytykset :)

7.4.2013
ämppis
ämppis

Tyksissä ei saanut viimeksi ainakaan synnytyksen aikana ruokaa, ei edes jogurttia tms. Synnytyksen jälkeen kyllä sai myös isä aamiaisen. Kakkosta synnyttäessäni olin ollut vatsataudissa ja kuumeessa liki vuorokauden ja salissakin vielä 38 asteen kuumeessa oksentelin. Pyysin jossain vaiheessa jotain syötävää, jotta olisin saanut voimia jostain, mutta ei kuulemma synnytyksen aikana voi syödä. Kätilö sanoi, että jos äidillä on näläntunnetta, niin synnytys ei sitten olekaan alkanut!! No, sain tipan sitten...

Mutta siis joo, isän on hyvä ottaa evästä (ja joskus äidinkin) :D

7.4.2013
Myy76
Myy76

no miulla on synnytykset käynnistetty, joten oon saanu siellä sairaalassa olla ihan koko rahalla :D Siellä ne kysyy itekkii että ottaako mies myös sen ruuan, välillä on ottanu ja välillä ei. Sitte esikoisen aikaan kun ähelsin siellä synnytyssalissa koko yön, niin ne anto miulle juotavaa ja miehelle toivat mehua ja keksejä myös. Synnytyksen jälkeen on saatu synttärikahvit, joku pulla, kahvia ja sitte semmosta ällöö alkoholitonta päärynäsiiderii :D Ja ku mie en juo kahvii enkä teetä niin oon saanu sitte mehua ja särkylääkettä :D Ehkä nää on pienen sairaalan etuja, en tiiä?

6.4.2013
riu
riu

täälläkin synnytyksen jälkeen saapi kahvia ja leipää...tai siis kysyttiin haluanko kahvia vai mielummin esim.teetä juoda,sen kanssa täytetty sämpylä ja "kuoharilasissa" omenamehua...tämä siis noin tunti puolitoista synnytyksestä...itsellä ollut niin nopeita nuo omat synnytykset etten mitään ruokia olisi ehtinyt tai lähinnä tarvinnut joten en tiedä kuinka on jos kovinkin synnytys venyy niin käytäntö sitten ja mies ollu itellä vaan ekassa synnytyksessä mukana jotenka ei tietoa miehen huomioimisesta...mutta osastolla oon aina saannu kuitenkii ruuan heti kun se sauraava eväs on siellä tarjoiltu :) että nopeesti ovat tiedot päivittäneet ainakin täällä :)

6.4.2013
lenkkari
lenkkari

Mukavasti vaihtelee tämäkin asia sairaaloittain. Täällä ei saliin saa ruokaa synnytyksen aikana sen paremmin äiti kun isäkään. Synnytyksen jälkeen saa "kahvit" viimeksi oli kaksi kuppia kahvia ja kaksi paahtoleipä viipaletta sekä äidille jugurtti. Omilla siis silloinkin pääasiassa mentiin mä kun en voi kahvia tai jugurttia syödä. Mulle ei tullut osastollakaan ekaa ruokaa ollenkaan kun ei ollut ehtinyt päivittyä järjestelmään oltiin oltu osastolla vain 3h ennen ruokailua.

6.4.2013
alexsandra
alexsandra
1 year, 10-month-old toddler

Saako äidit yleensä ruokaa synnytyksen aikana? Meillä mies kävi ostamassa evästä sairaalan kahvilasta ja toi samalla minullekin. Oli meillä kyllä jotain evästä pakattu mukaankin. Synnytyksen jälkeen saatiin sitten kahvit ja leivät.

6.4.2013
JennnyLee
JennnyLee

täällä saa isälle tilattua ihan samat ruuat ku äitille, eikä oo kallista ollenkaan :)

6.4.2013
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...