Pitääkö aikuisia komentaa? Miten toimisit?

Meillä on aivan ihana ystäväperhe, joiden luona vieraillaan ja jotka vierailevat meillä säännöllisesti. Lapset leikkivät keskenään jne, aikuisilla synkkaa hyvin. PAITSI, kun ollaan meillä, antavat nuo omassa kodissaan tarkat aikuiset lastensa pelata jalkapalloa, sählyä yms. pelejä meillä sisällä! Heillä niin ei saa tehdä. Eikä meilläkään omat mukulat saa pelata sisällä pallopelejä, saati mailoilla huitoa. (Saatan olla tiukkis jonkun mielestä, mutta sitten olen.) Nämä aikuiset oikein itse virittävät niitä pelejä sisällä ja kehottavat lapsia pelaamaan. No, tietäähän sen, että lapset innostuvat ja mailat/pallot lentelevät minne sattuu (2-5-vuotiaita pelaajia siis). Komennan aina omia muksuja olemaan osallistumatta, tai siis sanon, ettei pelata sisällä ja piste. Tästä huolimatta vieraat jatkavat :/ Miten suoraan/kovasti mun pitää sanoa, että meillä ei sisällä pelata tämmöisiä pelejä? Meillä on kumminkin lattiasta kattoon olevat isot ikkunat juuri siinä alueella,mihin peliä viritellään, isoja peili- ja lasiovia yms. Jos sellaisen saa rikki, on vahinko iso lapselle/aikuiselle. Ja muutenkin, ei nuo ole sisäpelejä, vaikka meillä ne mailat tuolla eteisessä onkin jemmassa. En haluaisi kenenkään mieltä pahoittaa, koska muuten meillä on hauskaa...tämä riehakkuus vaan nyppii lujaa :)

5.4.2013
Myy76
Myy76

Samaa mieltä kuin taivaltaja: mailat näkymättömiin heidän tullessaan. Tai voisiko asiasta soittaa perheen äidille joskus kyläilyjen välissä ja jutella?

6.4.2013
odottaja
odottaja

Ne mailat onkin tuolla eteisessä sellasessa nurkassa sateenvarjojoen yms joukossa, ettei missään lastenhuoneessa edes esillä. Pitänee varmaan seuraavaksi nostaa jonnekin kaappiin - tuskin sinne kurkkaavat :)

Tuo muakin eniten ihmetyttää, että kun heillä ei saa pelata ja se on tehty selväksi, miten sitten ajattelevat, että muualla varmaan saa :0. Ja tosiaan, kyllä mielestäni olen sanonut nätisti ja tiukasti tästä pelaamisesta, mutta seuraavalla kerralla piirrän varmaan kuvan vielä :DD Ottaa vaan päästä, kun muuten ovat ihan ihania ihmisiä ja lapset ovat hyviä kavereita keskenään....mur.

5.4.2013
Myy76
Myy76

Kummallisia ihmisiä kyllä. Jos ei heillä kotona pelata sisällä ni miten he kuvittelee että se on muualla sallittua? Etenki jos perheen omia lapsia kielletään pelaamasta sisällä. Luulisi idiootimmankin jo ymmärtävän että vikaan mennään ja lujaa.

Eli suu auki vaan jotta ei meillä pelata sisällä kuten ei teilläkään. Että menkää ulos pelaamaan.

5.4.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...