Tuntuvat rangaistukset?

Mitkä teillä on ne pahimmat rangaistukset mitä jaatte esimerkiksi huonosta käytöksestä ja minkä ikäiselle? Ihan vaan kaipaisin uusia ideoita meidän kuusi vuotiaalle uhmikselle joka ihan todenteolla kokeilee rajojaan. Meillä ei paljoa kattota teeveetä eikä meillä harrasteta mitään tietokone pelejä. Eli niitä ei voida laittaa kieltoon. Tuntuu että nyt pitäis kehittyä vähän nuo rangaistukset...=) Voi tyttö raukkaa kun vaan tietäis mitä äiti juonii sen selän takana. Vinkkejä kehiin siis!

3.4.2013
myrmeli
myrmeli

Meillä on "saanut samalla mitalla takaisin" eli on saanut kokea ihan itse sen mitä on toiselle mennyt tekemään. Vähän maarun tapaan, että jos pettää luottamuksen niin teemme saman jollain pienellä asialla. Oppii vähän, että miltä ne omat teot tuntuu. Ja ovat loppujen lopuksi melko harmittomia asioita.

Esimerkillä, selittämisellä, arestillakin meillä töllöilyitä käsitellään. Riippuen vähän, mikä keino mihinkin tilanteeseen parhaiten tuntuu soveltuvan. Joskus ollaan kuin ei huomattaisikaan ja annetaan yksinkertaisesti kärsiä seuraukset.

Valitettavaa mutta totta: Parhaiten oppi menee päähän "kantapään kautta".

Ruokapöydässä haaveilee vaan joten ollaan palattu vanhaan tapaan, jota pian sovellettaneen myös kuopukseen. Annetaan jokin aika jonka sisällä ruoka pitää olla syötynä ja jos ei kerkeä syömään/pelleilee ruokapöydässä, niin lautanen pois ja jatketaan seuraavalla ruoka-ajalla.

4.4.2013
misukka
misukka

Jollekin tämänikäiselle, kuten tässä kerrottiin, palkkiona tarrat toimii. Meillä ei sen takia, koska mm. lääkärin tutkimusten jälkeen on aina sairaalassa saanut "reippaan pojan" tarran palkkioksi.

Meillä voi tietokoneella pelaaminen esim. olla jäähyllä.

3.4.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

PekkajaMatti tuo kiinnostus kynähommiin niin se ei ole se ongelma. Ne kiinnostaa kyllä ja tuo on se rangaistus mikä toimii meidän kodissa. Se on tytölle kova paikka kun joutuu olla pari päivää ilman kyniänsä. Ja se innostus ei lopahda pienen tauon aikana. Kerroppas P&M mikä teillä sitten toimii tai mikä sun mielestä olisi tuon ikäiselle hyvä rangaistus? Kerroit ei toimivasta teidän 6-vuotiaalle ja kritisoit meidän kynätouhua niin siksi haluaisin sulta "lypsää" enemmän...=)

3.4.2013
myrmeli
myrmeli

Meillä ei palkkiokeinonakaan tarrat ole mitään meidän 6-vuotiaalle.

Mutta sen sijaan "kynät jäähylle" tämänikäiselle ei ninun mielestäni ole hyvä rangaistus, sillä tulevan eskarilaisen pitäisi juuri olla "kynähommista" kiinnostunut. Miten 6-vuotias kerää mielenkiintoa ja on innostunut kyniä käyttämään, jos ne on otettu käytöstä pois?

3.4.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Joo olen samaa mieltä että on pahempi kuin mitä aikaisemmin. Tai ehkä oma ahdistus kasvaa sen takia kun aikaisemmat uhmis kohtaukset oli ja meni ja siinä välis oli kaikkien hyvä olla ja lisäksi meillä tyttö on ollu aina sellainen onnellinen lapsi. Ja nykyään tuntuu että kun yhdestä selkkauksesta on päästy niin toinen tulee heti tilalle ja tuntuu siltä kuin tytön elämässä ei olisi mikään hyvin. Äitin vauva kasvaa...=') KAUHULLA odotan murros ikää...

Meillä tuo tyttö on vähä sellanen haaveilija että nuo istuma rangaistukset ei ole oikein ikinä toiminu. Sitä vois sen kans jatkaa vaikka koko päivän ja tilanne ei muuttuisi miksikään... 

Kiitos myötätunnosta, ihanaa tietää ettei ole yksin tällaisen uhmiksen kanssa!!!=)

3.4.2013
myrmeli
myrmeli

Pitää varmaan laittaa jotain esimerkkejä mitä meillä on käytös. Lauantaina huusi ja mesos ja intti vastaan niin siitä hyvästä sai jäädä mun kanssa sisälle kun pikkuveli meni isänsä kanssa pihalle. Usein tapellaan myös lelujen keräämisestä, esim jos kynät on leviällänsä ja niitä ei kehoituksista huolimatta kerää penaaliin, joutuu penaali sisältöineen jäähylle pariksi päiväksi jne.

Mutta mitä te teette silloin ku lapsi käyttäytyy huonosti, vastoin sääntöjä tai puhuu rumia/ilkeitä jne.?

3.4.2013
myrmeli
myrmeli
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...