Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

H-hetken lähestyessä...

Tuumasin, että pitäisikö aloittaa uusi ketju kuulumisille, kun tuo "toukomammat" on jo venahtanut niin pitkäksi :) Itsellä tänään rv 35+2 ja äikkäriä vietän siivoillen ja touhuillen kaikkea mahdollista. Tänään petasin vauvan vuoteen, mutta totesin siinä puuhatessani, etten saa millään sopimaan tuota vanhaa pinnasuojaa tuohon "uuteen" sänkyyn :((( Jotenkin se ei vaan pysy eikä ne kiinnikkeet mene yhtään kohdilleen minnekään...argh! Olkoon ilman sitten, tai jos jostain kirpparilta löydän uuden. Meillä oli ennen Ikean sänky, johon tuo Brion pehmuste sopi ja nyt tuohon Muuramen sänkyyn se ei sitten passaakaan. Ja vaikka jo petasin, laitoin vielä muovit pedin päälle, ettei pölyty :) Virallinen la mulla siis on 6.5., mutta menkkojen mukaan jo 1.5. Ja molemmat isommat lapset on syntyneet hiukan etuajassa, esikko 38+4 ja toinen 37+6. Että ei ehkä enää kauan...tai sitten menee kauan :)

3.4.2013
Myy76
Myy76

Joko murunenz on saanut käärön?

21.5.2013
kisu8
kisu8

hei.. mulla oli eilen lääkäri. kohdunsuu ei kypsä ja raskausviikot 40+4 tänään.. huuuoh. odottavan aika on pitkä.. en jaksais enää yhtään!! ehtis vielä äitienpäiväksi pieni, kai sitä saa vähän toivoa? :)

9.5.2013
murunenz
murunenz

No niin nyt vähän pyöräytät illalla ;) ni sit oottelee :)

8.5.2013
kisu8
kisu8

Tänään oli taas neuvola, nyt 39+1 menossa. Terkkari kokeili kohdunsuuta, joka oli aivan pehmeä ja 2cm auki. Tuntui aika epämiellyttävältä se tonkiminen, mutta jospa se vaikka sais suppareita aikaan :) Painoa  oli tullu edellisviikolla huimat 1,5 kg ja nyt vain 100g (onneksi). Vähä pelotti mennä puntarille jos ois taas pamahtanut viikossa yli kilo,  mutta ei nyt sentään.. se terkkari sanokin sillon edellis kerralla ku olin aivan järkyttyny tuosta painon noususta, että ens viikola ei välttämättä oo noussu juuri yhtään eikä kyllä ollutkaan. Limatulppakin on jo mennyt 3 päivää sitte, esikoinen syntyi 4 päivää limatulpanj lähdön jälkeen eli siitäki syystä alkaa jo olla malttamaton olo! Oisin niin kypsä lähteen jo tositoimiin!

8.5.2013
Rebecca28
Rebecca28

Mä kans luulen, että tosta viimisestä voi olla edistävää apua suppareille jos muutenkin paikat alhaalla kypsyneet. Niinhän ne lääkäritkin joskus "kovemmalla otteella" tekee niitä tutkimuksia loppuraskaudessa, jos se edesauttais synnytyksen alkua. Ja kätilökin voi ns. irroitella kalvoja supistusten aikaansaamikseksi.

8.5.2013
SariA
SariA

Olin toki supistellut koko päivän ennen sitä :) niin aattelin et annetaan vauhtia ettei tarvii montaa pv tuskailla harkkojen kans :)

8.5.2013
kisu8
kisu8

Mä kokeilin tuota viimeisintä meidän pikku kakkosen odotuksen kohdalla tuota 39+ 3 ja pikkuinen syntyi 39+4 reilu 12h siitä.. Vastaa lähinnä sisätutkimusta kun pyörittelee sormin kohdun kaulaa :) olin niin kypsä olee raskaana siin vaihees et oli helpotus kun muutama siitä 2h kun alko kipeet supparit :) eihän se lähde tulemaan tuostakaan jos ei ole valmis tulemaan mut jos on niin tervetuloa :)

8.5.2013
kisu8
kisu8

Voi että kun alkaa turhauttaa :D kaikkia muita noista olenkin kokeillut paitsi viimeistä lisäystä;) eikä kertakaikkiaan mitään tunnu tapahtuvan! Tänäänkin heti aamusta mentiin sinne uimaan, uitiin siinä kuntoaltaassa 40minuuttia putkeen ja ennen uimista sekä jälkeen käytiin saunassakin, eikä mitään! Edes harkkasuppareita :( alkaa olla hyvin toivoton olo! Onneksi san huomenna soittaa sen yliaikaskontrolli ajan ! Alkaa turhauttaa ;D tottakai tiedän että vauva tulee varmasti ulos kun on valmis mutta come on????:D ei tää voi olla todellista :( ja jos sitten maanantaina ei oo paikat olleskaa kypsyny(mitä vahvasti epäilen) niin käynnistys menee ensi viikon perjantailta vasta, ei siinä mitää mutta alan olemaan aika poikki ku ei saa enää nukuttuu kunnolla eikä mitään! :D murrrrrrrrr

8.5.2013
hursjes
hursjes

Minäkin vielä yhtenä kappaleena! Nukuin tooooosi HYVIN viime yön ja jatkoin aamulla vielä uniakin kun esikoinen meni tarhaan, aivan ihana tunne nyt, tosi levännyt! :) Sanoinkin itsekseni, että tänään olisi vauvan hyvä syntyä kun äiti on nukkunut kunnolla :D

Tänään 39+0 ja perjantaina olis neuvola. Alunperin olin melkein sata varma etten pääse sinne, mutta nyt alkaa näyttää vähän että menenpäs kuitenkin... NOOH, katsotaan, nythän on vasta keskiviikko ;)

Kerrataankos "kotivippaskonstit" tänne vielä? :D

- 3 ässää: sauna, seksi, siivous

- kävelylenkki mahd reippaalla rytmillä

- lantionpyörittäminen kasikuviolla (voi auttaa vauvaa laskeutumaan lähtökuoppaan paremmin)

- kyykkyjen tekeminen (voi auttaa vauvaa laskeutumaan lähtökuoppaan paremmin)

- nännien/rintojen hierominen (10min ajan, tauko, taas 10min jne)

- mausteinen/tulinen ruoka (ärsyttää suolistoa täten voi aiheuttaa supistuksia)

- vadelmanlehtitee (jos kohdunsuu epäkypsä)

- akupainanta (http://www.babyidea.fi/aidille/akupainanta.html)

- vyöhyketerapia (rv38 lähtien)

- tän luin toiselta palstalta: "Semmoisenkin muistan että riisu alapäältä vaatteet, mene kyykkyyn, puhtailla sormilla pyörittelet vaginasta. Tuon näin jostain jenkkien vauva-ohjelmasta ja toimi ainakin omalla kohdalla.
Olin herännyt aamulla ja jälleen harmitti ettei synnytys ollut yöllä lähtenyt käyntiin. Vähän aikaa tuota pyöritystä ja kovat supparit irtosivat eikä loppuneet."


Siinä joitain kotikonsteja, itsellä toimii supistusten aikaansaajaksi tuo nännien hieronta/nipistely ;) Mutta niitä oikeita suppareita ei vielä ole kuitenkaan tullut jäädäkseen.. Ja hei muistakaa tää kotikonstilista on sit osittain huumorilla, vauvahan syntyy just sitten kun on VALMIS :)

8.5.2013
SariA
SariA

Tänään laskettu aika. Ei mitään vieläkään mutta pe tarkistetaan kohdunsuun tilanna ja tehdään taas painoarvio. Ainoo mikä on uutta niin vatsa ihan sekasin aamulla viiden aikaa heräsin kakkoshädälle! Josko se nyt meinais jotain ?!

8.5.2013
Jeminavip
Jeminavip

Hohoijaa.. kun väsyttää vaikka sain ihan hyvin viimeyönä nukuttuakin. Mahakin jotenkin outo tänään. Kiristää vuoroin ylhältä ja alhalta... Oikeen sattuu välillä. Mut ei nää kyl mitään supistuksii oo. Pyllisteleekö vauva vai mitä.. En tiiä. Jospa tänään pystyis olee siivoomatta niin olis huomiseks enempi hommaa kun lupas sadepäivääkin huomiseks. Olis kyl nyt hyvä hetki vauvan syntyy kun miehelläkin on 4päivää vapaata ja sit vois ma aloittaa isyysloman mut eihän se nyt käskemällä synny.

8.5.2013
puffi
puffi

ei vielä tullut muutosta. :( vielä siis odotellaan. yöllä taas kauhea vessassa ramppaus varmaan tunnin välein ja kyllä taas väsyttää. toivottavasti lapsen kanssa ei kuitenkaan ihan tunnin välein tartteis herätä, parikin tuntia riittää... onneks mies yrittää rauhotella että huomisekshan se oli vasta tilattu. :) toivottavasti tulisikin laskettuna aikana. ei tässä olossa mitään vikaa oo mutta kun ei jaksais vaan ootella...

8.5.2013
TikTok
TikTok
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...