kysymys kiinteiden aloittamisesta

Minkä ikäisenä aloitit vauvalle kiinteät ruoat? Millä aloitit? Imetitkö siihen asti ja entä kiinteiden rinnalla? Meillä vauva 5kk. Aloitin kiinteät viikko sitten bataatilla.. Haluaisi syödä jo enemmänkin, mutten uskalla kovin paljoa viel kerralla antaa. Imetän vauvaa. Korvikkeita ei ole koskaan saanut. Alkoi tuntua, ettei vauva enää tule täysin kylläiseksi pelkästä rinta maidosta..söi tiheästi. Neuvolassa kehoitettiin jatkamaan pelkällä rinnalla, mutta omin luvin aloin antamaan kiinteää.. ;)

2.4.2013
ämppis
ämppis

Kiitos vastauksista! Mielenkiinnosta kyselin. Itsekin sitä mieltä, että parempi aloitella soseet silloin, kun tuntuu, ettei pelkkä rintamaito enää yksin riitä. Mukava lukea muidenkin tarinoita kiinteiden aloituksesta. Itse mietin, joko alkaisin kohata antamaan jo kaksi kertaa vuorokaudessa sosetta. Öisin meinaa roikkua rinnalla tuo poika, niin jos  antaisi päivällä kasviksia ja illalla jotain hedelmää.. :)

3.4.2013
ämppis
ämppis

Minä täysimetin tuonne 5kk asti, sitten alettiin pikkuhiljaa maistelemaan kiinteitä. Päärynää, porkkanaa, kukkakaalta, parsakaalta, bataattia, perunaa... Kiinteiden rinnalla imetin 1v2kk asti, korviketta en antanut ollenkaan.

Aika kauan menee ennenkuin vauva syö kiinteitä niin paljon että ne täyttävät vatsaa oikeasti, niin mun mielestä ihan hyvin voi 5kk ikäistä "omin luvin" alkaa totuttamaan uuteen ruokailumuotoon.

2.4.2013
hookoo
hookoo

Lisäänpä vielä että kummankin kohdalla ihan omin luvin aloitin soseet. Lapsi vaikutti nälkäiseltä joten hissukseen aloiteltiin soseet. Eikä neuvolassa pahaa sanaa tullut. Totesivat vaan, että hyvä että lapsen tahtiin antaa lisäruokaa kun alkaa siltä tuntua ettei pelkkä maito riitä.

Viikossa ruokamäärä voi nousta puolikkaasta teelusikallisesta lähes desiin. Jos pienen maha kestää ni anna vaan syödä.

2.4.2013
misukka
misukka

Esikolla aloitettiin perunalla 4,5kk iässä. Siihen asti täysimetyksellä ja imetin 7,5kk ikään saakka.

Kuopuksella alotettiin viikkoa vaille 4kk iässä bataatilla. Siihen asti täysimetys ja imetystä kesti 1v2kk ikään saakka. Kuopukselle ei vieläkään käy tavallinen maito ja ikää ensi viikolla 2v.

2.4.2013
misukka
misukka

Meillä aloitin vähän reilu 3kk samasta syystä kuin sinä, joka kerta imetyksen jälkeen itki ja halusi lisää. Tuttipulloa ei osaa juoda edes nii ei voi antaa korviketta :/ Aloitin perunaporkkanalla sekä Aurinkoinen-soseella joista jälkimmäisen syö kokonaan kerralla ja ikää viikko vaille 4kk :) Mistään maistamastaan soseesta ei ole tullut oireita ja alas menee kaikki hedelmä- ja marjasoseet :D

2.4.2013
empula
empula
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...