miten ootte opettanu lasta pyöräileen?

Siispä meidän 3vee pojalla on kova halu pyörän selkään mutta miten sitä polkemista voi opettaa? Tuo polkasee sillain kerran ja hermostuu kun ei pääse sit enempää eteenpäin.. On koitettu selittää yms ja varmaan ajastaan hoksais sen itsekin miten pitää toimia mut onks jollain jakaa keinoja millä tuota taitoo voi opettaa? :)

2.4.2013
Äitiorava
Äitiorava

Kiitos kaikille vastauksista :) tyrskähdin tolle tipihiin sutkuttamiselle :D siltähän juurikin toi touhu näyttää. ollaan nyt tota srallan vinkkiä hyödynnetty ja hyvin toi alko pyörittään,toki viä muutaman kierroksen jälkeen irtoo toinen jalka polkimesta tai jarruttaa mut tästä on hyvä jatkaa :) ja poika ite on onnessaan kun saa takapyörän pyöriin eli hyvä hyvä.

2.4.2013
Äitiorava
Äitiorava

Meillä esikon kanssa homma lähti liikkeelle niin, että hommattiin sille 2v lahjaksi semmonen polkutraktori ja siinä vedettiin pitkin pihaa. Jalat kulki polkimien mukana ni hoksas kesän mittaan, että kuinka sillä pääsee ominpäinki eteenpäin.

Seuraavana vuonna sai 12" fillarin ja appareitten kanssa sotki jo ihan hurjana pitkin pihaa. 4-vuotiaana tuo pari kertaa kokeili ilman appareita sillä pienellä fillarilla ko sai isomman synttärilahjana mut ei vielä innostunu kovasti. Seukkina kesänä tuo olis halunnu opetella sen ison fillarin kans ilman appareita mut ei me ihan tuoretta fillaria haluttu antaa hajottaa joten ajeli pienellä vieläkii. Lähinnä potki vauhtia ja tuliki sillon mieleen semmonen potkupyörä, et olis aika mahtava siihen tasapainon harjotteluun. Mie työnsin tarakalta ja poika haki tasapainoa. Ihan loppukesästä jotain naksahti ja onnistu tuossa pihassa pienen pientä alamäkee myöten ajaa ilman appareita mut jarruttaminen ja ohjaus oli ihan hakusessa ja puuta päinhän tuo pääty. Viime kesänä sit alko heti opettelee jarruttamista ja kääntymistäkii tos nurtsilla ja ajeliki ihan loistavasti puolesta kesästä eteenpäin.

2.4.2013
misukka
misukka

Meillä on treenattu parivuotiaasta pyöräilyä, esikon kanssa siitä ei meinannut tulla millään valmista, mutta tosikko oppi viime kesänä yhtäkkiä liikeradan eikä sen jälkeen ole tarvinnut kuin juosta perässä :) Täytti juuri viime kesänä kolme. Työntökepukka meillä on ollut noiden molempien fillareissa, ja siitä on tuupattu vauhtiin.

Mutta kärsivällisyyttä ja poljinten veivaamista se vaati...Seuraava proggis olisi ilman apupyöriä ajamaan oppiminen, se vasta tulee olemaan sirkusta, varsinkin kun esikko on sitä mieltä, että voi hyvin mennä ekaluokallekin vielä appareilla :DDD. No, aikaa on vielä harjoitella, kun tyyppi on vasta viisi.

2.4.2013
Myy76
Myy76

heei kiitos sralla! Tuotapa mä koitankii :) kun tuon täytys tosiaan se polkimien pyöritys nyt hoksata.

2.4.2013
Äitiorava
Äitiorava

Heh,no tota kärsivällisyyttä tuntuu tää homma vaativan :) meillä on kyllä pyörässä tuo työntökeppi,sujuvasti kyllä istuu kyydissä ja välillä jarruttaa. Eilen halus pyörän ottaa sisälle ja sen kimpussa on koko ajan. Tekee tuossa just tommosta et hyvin polkasee sen kerran mut sit hermostuu kun ei hoksaa mitä seuraavaks. Isäntä on just koittanu tota että pyörittää niitä jalkoja polkimilla.. Nooh,toivotaan ettei tähän mee koko kesää :P

2.4.2013
Äitiorava
Äitiorava

No meillä oli apuna se keppi siellä pyörän takana mistä sai tuupata vauhtia niin ei hermot menny. Ja ollaan vaan hoettu että polje polje ja muistutettu että pitää molemmilla jaloilla vuorootellen. Meidän juniorilla oli sitä vikaa että osasi polkaista voimakkaasti mutta toisella jalalla aina jarrutti. Paappa se oli sitten se joka hoksas käyttää käänteistä psykologiaa ja käski sen peruuttaa niin johan alkoi polkeminen sujua!=) Aika luova tuos pyöräily asiassakin olla! 

Esikko kun opetteli ilman appareita ajamaan niin ne piti vaan vääntää aivan taivasta kohti. Eli niitten apupyörien piti aikansa roikkua mukana niin oli rohkeutta mutta jos ne otti kokonaan pois niin siitä ei vaan tullut yhtään mitään!=)

Tsemppiä ja pitkiä hermoja ja kärsivällisyyttä pyöräilyyn!!!

2.4.2013
myrmeli
myrmeli

se ei vaadi ku pitkiä hermoja ja siinä vieressä oloa että oppii. Meillä tytöllä oli pyörällä ajamaan oppiminen pitkässä kuusessa ja toinen iso savotta sitten opetella ilman apurattaita. Huoh niitä harjotuksia. Meillä muistaakseni otettiin pyörä ihan sisälle ja siinä sitten kontattiin vieressä ja ihan kaverina pyöritettiin polkimia. Ylihyvänä apuna oli myös aivan liian pieni kokoinen kolmipyöräinen jonka kans tyttö tajus vähän enemmän sitä polkemista

2.4.2013
iputin
iputin
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...