Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Huhtikuu :)

Se ois sitten meidän kuukausi :) Mitäs mammoille kuuluu loppumetreillä? Mulla tänään rv 38+5, mitään tuntemuksia tulevasta synnytyksestä ei oo. Nyt oon ruvennu oottaan, että saan oman kehoni takasi, vaikka ihanaa tämä raskausaika onki. Luottamus tulevaan kahden lapsen äitinäki on kasvanu, ja uskon että hyvin sujuu tuosta esikon uhmaiästä huolimatta. Hieman tulevaisuus mietityttää siinä mielessä, että missä sitä asutaan muutaman kuukauden päästä, mutta sekin varmaan selviää tässä kuussa, kun mies saa tietää töistä tarkemmin. Vaikuttaa mielialaan varmasti paljon tämä sääkin, justiin oltiin nauttimassa aurinkoisesta ulkoilmasta toista tuntia kestävällä kävelyllä tuon pojan kans. Hieman väsyttää kun yöllä olin hereillä muutaman tunnin, mutta sekään ei haittaa näissä keväthuuruissa :D Keskiviikkona ois sitten seuraava neuvola.

1.4.2013
naks
naks
12 weeks pregnant

qwerty85: Onpas ihanan jännittävää. Toivotan sulle oikein paljon voimia synnytykseen! Pian saat pikkusen syliin! :)

4.5.2013
naks
naks

tänään lähtee ? tai ainakin ekat merkit on vihdoista viimein saatu, viiden aikaan aamulla heräsin selässä juiliviin supistuksiin, jotka alkoi voimistua myös mahan puolelle "heti" 10 min välein, kesto 30 sec kivuliasta osuutta (niin että alkaa irvistyttää muttei kuitenkaan kestämätöntä). noh, vähä ennen seiskaa nousin ylös syömään aamupalaa jolloin supistukset vähän harveni ja lyheni, sekä siirtyi pelkästään mahan puolelle, n. 10 sec (10-30min välein), verta oli vähän tullut siteeseen, muutama pikkuklöntti ja pari tl, saattoi myös olla se limatulppa kuulemma, vaikka klöntit oli pienempiä kuin auringonkukansiemen ja tummanpunaisia. sit sain nukuttua pieniä pätkiä, kirjasin kumminki ylös ne supparit joihin heräsin, n. puolen tunnin välein.. kympin aikaan tuli supistus joka ei loppunut muutamaan minuttiin, mut helpotti kun menin vessaan "kakkoshädälle". heh. samalla huomasin et tuli taas vähän verta. mut oottelen vielä et supistukset voimistuis, niitä saattaa seisaallaan ollessa tulla 5min välein mahaan mutta ne on heikohkoja ja kestää vaan 10-15sec. makuulla ollessa ne tuntuu joko vaan selässä tai selästä alkaen myös mahassa, hassua mun mielestä =) ainii, tänään 41+4.

4.5.2013
qwerty85
qwerty85

Täällä sitä ollaan edelleen yhdessä osassa.. HUOH!

Mulla on tänään "vasta" 40+2, mut kyllä silti sais pikkuinen ruveta tuolta jo tulemaan. Mulla on ollu lauantaista asti joka päivä supistuksia; lauantaina tuli n. 20min välein ja oli jonkin verran kivuliaitakin, muttei tarpeeks. Eilen supisti n. 5h 10min välein, muttei niissäkään sit vaan ollut tarpeeks pontta ja sit ne siitä laimenivatkin. Koko loppupäivänkin kyl supisteli silloin tällöin ja pientä kipua niissä oli, mut ei tarpeeks.

Mulla oli maanantaina neuvola (40+0) ja mun paino oli tippunut vähän, mut Sf-mitta oli silti noussut sentillä. Maha ylettyykin vieläkin tosi ylös ja välillä oikein ahdistaa, kun vauva tuon pyllynsä kanssa tuolta puskee ylöspäin. Toisaalta kuitenkin pää on jo tuolla ihan lähtöasemissa, et onko meillä pitkä vauva tai jotain?! :D

Suurena toiveena olisi, et vielä tän viikon aikana saataisiin käärö tuolta maailmaan! Äitienpäiväksi sit viimeistään. :)

1.5.2013
Sohvi85
Sohvi85

Mulla supistukset tuntu ennen lapsiveden menoa vain alaselässä ja alavatsalla, toki koko vatsa kovettu, mutta kipu tuntu vain alhaalla. Sitten ku lapsivedet meni niin kipu tuntu koko vatsassa, kuitenkin edelleen painottuneena alavatsalle.

Toivon, että pääsette pian tositoimiin! :)

30.4.2013
naks
naks

niin se huhtikuu vaan loppuu !!  Meidän vauva se ei sitten halunnut syntyä huhtikuussa. (LA ultralla 21, ja kalenterilla virallinen 23.4). Tänään 41+0, takana ei yhtään supistusta, edes kivutonta niin että olisin erottanu.. muutaman kerran oon luullu tässä muutamien viikkojen saatossa että vois alkaa tapahtua, kun (mm. istuessa autossa) on alkanut koventuen jomottaa alaselkää, lantion sisältä voimistuen kipeeksikin, mutta todennu sit että pissallakäynti vie kivun mennessään,vaikkei vessahätä olisikaan. tällä viikolla tuli aamuyöstä kans ihan makuuasennossakin pieni alkava jomotus tonne ihan alaselän alueelle ja vaikkei kovin kauaa ollu viimesestä vessakäynnistä yöllä eikä paljoo tullut niin vaan se kipu taas hävis. Oikeet supistuskivut varmaan tulee vähän ylemmäs(?), ainakin mitä muistan viime keskenmenosta, se lääkkeellisen poiston kipu oli selkeesti mahassa eikä noin matalalla.. Viime neuvolassa (40+2) oli mun paino pompsahtanu kymmenessä päivässä kaks kiloo ylös, ja sf-mitta kaks senttii ylös, sitä edellisissähän ne oli pysyny samassa jo muutaman viime kerran.. neuvolantäti sano että mun naamasta ehkä vähän olis huomattavissa turvotusta ja onpa tainnu käsiinkin kertyä sitten viime kerran. Teki lähetteen Taysiin josta tulikin tänään kutsu ens maanantaille 6.5. ultraan ym. meillähän ei omassa kunnassa niitäkään tehdä.. painoarvioo en viittiny udella kun viimeksi kyselin eikä ne automaattisesti sitä ees mieti. Se muuten viä et viikon aikana on tullu oikeeseen jalkaan ihan ylös (n. 10cm matkalta) joskus iltaisin jotain kramppeja tai suonenvetoja kun muuttaa asentoa/varaa painoa sille jalalle. vähän aika sit niitä havaitsin muutamana yönä kun ojensin sitä jalkaa kesken yön mut nyt se on alkanu vaivata siis jalkeilla ollessakin joskus. Kohta se helpottaa, ei voi mennä enää kauaa :)

Sohvi85, miten menee? Onkos täällä ketä muita vielä odottamassa ???

30.4.2013
qwerty85
qwerty85

Heippa tännekkin! :) Edelleen kasassa täälläkin, viikkoja 39+3. Mitään tuntemuksia mistään ei ole, paitsi eilen saatoin kokea kovaa alaselkäkipua, minkä jotenkin osasin ehkä yhdistää supistuksesti! Muita supistuksia täällä ei ole ollut, kivuttomia harjoitussupistuksia laskematta. Limatulppaa on osittain tullut pihalle, ja toivonkin että se kertoisi jo jostakin jotakin. Eilen oli neuvola ja SF-mitta meni aivan taivaissa, en ollut uskonut että se voi noinkin paljon olla! En tiedä mistä sekin johtui. 
Maanantaina olisi äitipolille käynti, ja mahdollinen käynnistyskin edessä. Siittä Ballonki käynnistyksestä ollaan mulle jo puhuttu.. Mutta ei hajuakaan mitä se oikeasti meinaa :D Googlesta jotakin olen yrittänyt lukea..

23.4.2013
Sahanna
Sahanna

tänään 40+0 eli laskettu aika, odotellaan, odotellaan.. vaan mitään merkkejä ei oo.. paitsi ehkä parin viikon sisään sillontällön jotain tunnin-parin jomotuksia alaselän/lonkkien alueella, mut ehkä mulla vaan liitoskivut on ikäänkuin alkanu näin myöhään, tai sit selkä ei enää muutenvaan jaksa kantaa painoa vaikka masu on kyl tosi pieni moneen muuhun verrattuna, mut sit taas toisaalta mulla on notkoselkä/ylitaittunut lantio jonka olisin luullut oireilevan paljon enemmän/aikasemmin jo..

noh, veljen esikoinen meni viikon yli ja me kaikki kolme sisarusta ollaan menty 6 päivää yli lasketun, joten ootellaan nyt sit vaikka torstain neuvolaa seuraavaks. Ja sen jälkeen sit ens sunnuntaita kun äitini saapuu kuulemma juuri sopivasti viikon ulkomaanmatkaltaan vastasyntynyttä katsomaan

sf-mitta on ollu 32 viimeset pari kertaa, painokaan ei oo lisääntyny oikeestaan yhtään enää, (kaikenkaikkiaan n. 16 kiloo) viikon 37 alusta pysyny melko tasan 70:ssä koko ajan. Viimeks kun oli neuvola reilu viikko sitten, vauva oli kuulemma lähtökuopissa ja painoarvio noin 3,3, mut en muista oliko 3,1-3,3 vai 3,3-3,5 =)              ..hyvä minä..

23.4.2013
qwerty85
qwerty85

Heipsan. Mutta minäpä en oottanu aamuun asti!! Vaikka supparit ei ollu kivuliaita niin soitin synnärille ku tunnin ajan olivat säännölliset alle 5 min. Olin sairaalassa n. Kello 5 aikoihin ja sanoivat että just ja just kahelle sormelle auki ja et kaulaa oli jäljellä. Niimpä lähettiin kahville ja sovittiin et puol 9 takasin. Mentiin jo 8 ku oli hirvee veskihätä. No edelleen sama tilanne mut otin särkylääkkeen ja lähettiin ajelemaan tunniks. 10 oli supparit niin pahat jo et tultiin sairaalaan ja otettiin ilokaasua ja se vielä vahvempi kipulääke. Ei oikein auttanu nukkumiseen joten päädyttiin epiin ku tilanne oli 11 aikaan vieläki sama. Epin jälkeen olin 3 cm auki ja sain käskyn olla vain oikealla kyljelläni. Sydänäänet hävisivät aina ku liikuin. Kerran kävin viel vessas ja sit ne laitto katedrin. Helpotti heti. Samalla sain uuden annoksen epiä ja katottiin paikat. Kello oli jo 3 siinä vaiheessa ja edelleen olin vaan 3 cm auki. Puoli 4 lekuri tuli tarkastamaan olon ja katto samalla alakertaan ku alko tuntua ponnistamisen tarve. Ja 8cm auki. Ei menny ku reilu 20 min ja pieni poika oli miun sylissä :) 3090g/50cm. Lekuri oli viel naureskellu et syntyy ennen työvuoron loppua kello 15.47. Ja niinhän se oli. :) kiitos KOKSIN kätilölle ku jakso kuunnella minua!!

18.4.2013
Viltsutyttö
Viltsutyttö

Kerron nyt pikasesti. Eli eli lapsiveet meni 12 aikaa. Ei mitää kipuja ollu sen jälkeen moneen tuntiin. Nyt kello on kaks ja muksu potkii ja vähän meinaa olla selkä kipee. Synnärille soitin ja aamun asti käski oottaa jos pystyy olee kotona. :) rv 39+4

18.4.2013
Viltsutyttö
Viltsutyttö

Heipsan pitkästä aikaa!

En oo tänne päässy piiitkään aikaan, enkä lukeen teijän kuulumisia ajantasalla, mutta nyt niitä tässä olen lueskellu :)
Ihanaa, kun muutama on saanut jo oman käärön syliinsä 3
Itekkin odotan kovasti et pääsis jo tositoimiin. Tänään 39+2 ja merkkejä synnytyksestä on ollu jo 20 viikkoa joten en osaa sanoa koska tää tulee :D Esikko syntyi juurikin viikoilla 39+2, mutta tämä taitaa olla vielä 2 viikkoa yliaikaakin :p

Jouduin tosiaan jo 25 viikolta ottaa hyvin rauhallisesti, kun pelättiin et tää syntyy ennen aikojaan, ku paikat oli pehmeenä ja kaula sentin pitunen.
Nyt paikat olleet auki jo tosi pitkään lmatulppaa tullu kohta 6 viikkoa eikä vauvaa vieläkään näy.
Taisin ottaa turhanki rauhallisesti :D Ehkä se vielä joskus sieltä tulee :)
Pian meillä kaikilla on omat pikku kääröt 3

Supparituulia kaikille! :)

17.4.2013
Piude_
Piude_

Mie kanssa eilen (38+0) kävin kokoarviossa äitipolilla sen "raskausdiabeteksen" ansiosta. Ensin otettiin perusjutut: paino ja verenpaine, sitten käyrälle eli vauvan sydämen sykettä piirturiin ja sitten lääkärille. 

Se romplas ikävän tuntuisesti, mutta nopeasti, alapään. Kohdunsuu aivan kiinni, vauvan pää kuitenkin ihan alhaalla, mutta kohdunkaula oli sentään lyhentynyt sentillä eli jäljellä 2cm. Ultrattiin ja lääkäri ei turhia rupatellut. Ite tunnistin sääriluun, selkärangan, sydämen ja pään ruudulta :D

Tämän hetkiseksi kokoarvioksi tuli tasan 3kg, mikä on kuulema hieman keskikäyrän alapuolella. Mie olin ihan yllättynyt, kun tuo sf-mitta on seilannut yläkäyrällä ja sen ylikin. Olin jotenkin orientoitunut, että miun vauva on varmasti yli 4 kilon pötkylä. Vaikka voihan tässä olla synnytykseen vielä se neljä viikkoa ja vauva aloittaa massakauden tai sitten kokoarviokin voi olla päin honkia ;)

Vertakin piti taas niille verenimijöille antaa putkellinen - tällä kertaa joku vasta-aine -juttu.

Tänään, kun tulin koiraa treenaamasta, tais toista kertaa koko raskauden aikana supistaa kivuliaasti. Alamaha oli tosi kipeä ja naama irvistyksessä kävelin naapureita vastaan talon pihalla :P 

Jos nyt vielä tän viikkoo pysys vauva vatsassa, niin sais tuon muuton alta pois. Eilen saatiin avaimet käteen ja pikku-kuorma tavaraa vietiinkin jo uuteen kotiin. Lauantaina sitten huonekalut ja kaikki loppu kama sinne. On se vaan niin ihana päästä omakotitaloon! 3

16.4.2013
Taitsu
Taitsu

Heippa!

Täällä tänään rv 38+0 ja yhdessä koossa ollaan, vaikka hiljaiseloa oonkin täällä suunnalla pitänyt. Välillä supistelee jo kipeästi ja on muutenkin kipuilua tuolla alapäässä, mut eipä muutoin mitään merkkejä synnytyksen lähestymisestä. Tai no, onhan vauva laskeutunut jo toosi alas ja mun vatsakin on tippunut tonne alas, mut eipä muuta. Keskiviikkona olis synnytystapa-arvio Tyksissä, siellä tän mun "raskausdiabeteksen" takia. Odotan kovasti tota käyntiä, et saa kuulla onko tuolla jo tapahtunut jotain ja ollaanko jo lähellä synnytystä. Malttamaton alan jo olla ja tahtoisin niin kovasti saada jo vauva tuolta syliini! 3

15.4.2013
Sohvi85
Sohvi85
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...