HEIPS. PYYTÄISIN KAIKKIA ALLEKIRJOITTAMAAN JA JAKAMAA TÄMÄN LINKIN

http://www.adressit.com/lapselle_ni​mi   itse allekirjoitin !!!

31.3.2013
saniainen85
saniainen85

No nii :) kiitos teille. Tämä jo helpotti kummasti ku ite oon kans niitä ihmisiä et vauvan nimi tulee vasta sitten kun ollaan nähty ja tunnettu minkä näkönen kaveri on kyseessä. Ollaan me jo ukon kans pähkäilty ja leikitelty eri nimivaihtoehdoilla, mut se lopullinen nimi muodostuu sitten kun kaveri sieltä pihalle putkahtaa :)

2.4.2013
miima_
miima_

Taysiinkin täytettiin tuollainen lomake molemilla kerroilla siinä kysyttiin noita nimiäkin. Sillä erotuksella että esikoisella 3v sitten kohta oli vapaaehtoinen nyt siinä luki pakollinen lomake oli myös mennyt netti muotoon sitten edellisen kerran. Meillä on ollut lapsille jo raskausaikana aika selkästi nimet valmiina ollaan ne laitettu tuohon lomakkeeseen juuri hätäkasteen varalta. Saahan sen nimen tosiaan vaihdettua vielä jos ei sitten vauvan synnyttyä miellytä.

2.4.2013
alexsandra
alexsandra
2 years, 1-month-old toddler

miima, nimeä voi vaihtaa myhemmin :)

2.4.2013
riu
riu

Tänään anopin kans keskusteltiin tuosta hätäkasteesta, kun se kyseli et ollaanko jo nimeä mietitty. Tiedättekö te että saako sitä nimeä sitten vaihtaa oikeassa kasteessa, jos on hätäkasteessa antanut jonku sellasen mikä ensimmäisenä päähän tulee nimeksi, mutta joka ei sitten kuitenkaan sovi vauvalle ollenkaan?

2.4.2013
miima_
miima_

Jännää tosiaan et näin erilaiset toimintatavat eri puolilla. Molemmat oon synnyttäny HUSin alueella. Täällä päin noi hätäkastenimet kysellään vaan riskiraskauksissa(?).

1.4.2013
misukka
misukka

Muuten tuo lomake kuulostaa tutulta mutta hätäkasteeseen nimikyselyä ei mulla ole tullut vastaan. 3 kertaa kuitenki sairaalan esitietolappusen täytellyt. Heti ekalla neukkukäynnillä saanu sen lapun kouraan.

1.4.2013
misukka
misukka

Meillä puhutaan odotusaikana pirpanasta tai mölliäisestä tai mistä taansa muusta. Mut nimen lapsi saa vasta kun on nähty minkä näköinen hän on. Ei se nimi päähän pompahda heti syntymän jälkeenkään vaan muutamia päiviä ja viikkojakin saattaa mennä ennen kuin lapsi nimensä löytää. Musta olisi kamalan ahdistavaa joutua keksimään nimi lapselle jota vasta odottaa.

1.4.2013
misukka
misukka

en allekirjoita.

meillä on kyllä nimet (yksi pojan ja yksi tytön koko nimi) valmiina hyvissä ajoin, siinä puolen välin tienoilla on ne mietitty. itse henkilökohtaisesti tarvitsen jotain "konkreettista", että pystyn helpommin rakentamaan suhdetta tulevaan vauvaan. siinä mielessä hassua, ettei ennen syntymää tiedetä kumpi on tulossa.

meillä tosiaan mietitään, että miltähän se "kalle" tai "maija" sitten näyttää ja aina on nimi otettu käyttöön heti lapsen synnyttyä.

1.4.2013
äipsyli
äipsyli

Mitä sillä on väliä mikä sen lapsen nimi papereissa on ? Siis kuolleen lapsen? Tarkoitan siis jos vauva kuolee ennen kuin ehditään kastaa. Hautakiveen ja kuolinilmoitukseen voi laittaa silti minkä nimen vanhemmat haluaa, ja häntä voi puhutella myös millä nimellä haluaa. Sotun vauva saa jos hän syntyy elävänä vaikka kuolisikin heti. Mutta jos syntyy kuolleena niin ei saa sotua.

1.4.2013
hookoo
hookoo

En todellakaan allekirjoita!

Meillä lapset saaneet nimensä vasta kun on tiedetty minkä nimen näköinen hän on. Eikä koskaan olla saatu esitietolomakkeita joihin olisi tarvinnut lapselle nimeä etukäteen miettiä.

1.4.2013
misukka
misukka

Mä en edes muista täyttäneeni mitään esitietolomaketta... Me ei mietitty nimeä etukäteen, kun joku tuossa kirjoitti että eiköhän kaikki vanhemmat mieti viikkoja ennen laskettua aikaa sitä nimeä. Vasta sairaalasta kotiuduttua alettiin miettiä nimivaihtoehtoja vauvalle.

1.4.2013
JennnyLee
JennnyLee

myökii täytettiin se esitietolomake kaikkien kolmen kohalla. Myö esikoisen kohalla mietittiin nimiä ihan stressissä siihen lappuun, tokan ja kolmannen kohalla laitettiin vaan pojan nimeks Veli ja tytön nimeks Sisko :)

1.4.2013
riu
riu

Mut eiks niis sairaalan lapuissa olekin se hätäkaste kohta, kyllä me olla ne aina täytetty ja valittu nimet, jotka on olleet vaihtoehtoina!!

Anteeksi, mutta mä en oikein tätä adressia ymmärrä?! Tai siis, kun meillä ne laput on aina täytetty, nimet ollaan mietitty, vaikka muutama vaihtoehto onkin ollut. Uskoisin että kaikki vanhemmat miettii vauvalleen nimeä viikkoja ennen la:ta.. Mutta voihan käydä niinkin, että vauva syntyy reilusti etu ajassa eikä selviä, eikä olla edes nimivaihtoehtoja keretty miettimään.

Ja jotkut haluaa odottaa siihen asti, että näkevät vauvan, että mikä nimi olisi sopiva!

31.3.2013
surkelo
surkelo
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...