Onneksi

Hei kaikille! Joilla lapsilla on luonnostaan vaikea, eli ummetus. Silloin potalla käymisellä ei onnistu, lapsi voi istua jopa 20 minuuttia, mutta kakka ei mene ulos. Siinä tapauksessa suosittelen käyttää valkovaseliinia, otetaan sormelle vaseliinia ja laitetaan lapsen peräaukkoon, että kakan saadaan ulos helpompi. Sitten lapsen pitää istua tavalliseen vessan pönttöön, äiti auttaa yrittämällä yhdessä, 3 sekuntti riittää.

30.3.2013
Azimabonu
Azimabonu
2 years, 3-month-old toddler

Ja joo, vauvajumppa (polvien pumppaaminen), hieronta, vatsallaan olo ja lämmin kylpy voivat edesauttaa kakan tulemista.

11.4.2014
carata
carata

Ja pienelle vauvalle ummetukseen on helpotukseksi lääkettä, mallasuutetta. Myöhemmin marjasoseet ja täysjyvävellit ym.

11.4.2014
carata
carata

Lapsen peräsuolta ei saisi rassata, koska silloin se voi vaurioitua ja tottua siihen, että kakkaamiseen tarvitaan jokin ulkoinen ärsyke. Jos kakka on kovalla ja lapsella on unmetusta, pitäisi ensin kiinnittää huomio ruokavalioon. Luumut löysää, kuitu auttaa koostumuksen kanssa ja banaani kovettaa. Jos ruokavaliosta ei ole apua, kokeilisin levolaccia, joka on suunkautta otettavaa öljyä, joka auttaa vatsantoiminnassa. Vaihtoehtoja on monia, mutta tuo pepun rassaaminen ei ole kannattavaa. Ei sormella, eikä edes kuumemittarilla (paitsi lämpöä mitatessa).

11.4.2014
carata
carata

En tiiä oliko tän ketjun alottajalla ihan tarkotus, että suurin piirtein koko sormi sinne työnnetään vai vaan ihan tuohon alkuvaiheeseen... emt, mut vähän häröltä tuo konsti silti vaikuttaa, vaikka varmasti ihan toimiva sitte oliskin :) Ite en kans kyllä ihan käyttäs tätä konstia tai ainakaa sormella en laittas.

Meillä ei oo kummanka muksun kohalla luumulla ollu mitää vaikutusta, eikä kyl millää muillaka pehmittävillä sun muilla vaik jos jonkii moista ollaa kokeiltu. Pienimmäiselle lääkäri kirjottiki microlax reseptin kerran, mut senki laittaminen arvelutti, ei oo itestäkä mitään kivaa hommaa... onneks ei tosin tarvinu laittaa kertaakaa, pien tais pelästyy sillo ja kakka alko tulee normaalisti :D

11.4.2014
Susaniah
Susaniah

Hei!
Juu meilläkin sama tapa lapsen ummetukseen.

11.4.2014
Azimabonu
Azimabonu
2 years, 3-month-old toddler

Voi hyvinkin olla ihan toimiva mutta varovainen pitää olla. Ihan pienillä vauvoilla voi kakan tuloa yrittää auttaa mittaamalla lämpöä peräsuolesta. Tämä on ihan neuvolan vinkkin ummetukseen. Kaikista pienimmille vauvoille ei voi luumua vielä antaa ja silti voi olla ummetusvaivaa vaikka olisi vain rintamaidolla tai korvikkeilla.

8.4.2013
Inks
Inks
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...