Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Kevätkuulumiset!

Aattelin nyt alottaa uuden ketjun mihin lörpötellä :)

29.3.2013
Keisarinna
Keisarinna
16-month-old baby

Ipsaus-muru! Ihana kuulla sustaki! :)

Meilläki Sebastian kävelee tukea vasten ja kovasti kävelee kun kävelyttää käsistä pitäen :) Fysioterapiatkin on saatu päätökseen ja nyt vaan ollaan siitä iloisia :)

Mullaki ihan järkky vauvakuume! Aattelin et ens vuoden alusta alkais taas yrittään kolmatta ja puhuis miehelle ni tulis ainaki 2 vuotta ikäeroa nyt Sebastianin ja sen mahdollisen kolmannen väliin. Mun pojilla on 1v3kk ikäeroa ja varsinki vauva-aikana se oli välillä aika kaoottista ku toinen halus olla sylissä koko ajan ja toista taas ei voinnu laittaa lattialle mut sitte ku Sebastian on ruvennu liikkumaan ni kaikki on helpompaa. Kyllä kahden alle 2v. pärjää mut raskasta se voi olla. Haluan myös pienen tuhisijan... ku ei nyt niistä kilpparilääkkeistäkään tartte kantaa huolta ku en mä niitä saannu. Ollaan sitten väsyneitä, perkele.

15.11.2013
Keisarinna
Keisarinna
16-month-old baby

Onnea Mupun tytölle uudesta taidosta♥ meilläki Sebastian nousee jo seisomaan mut ei vielä uskalla lähteä kävelemään :D ♥ 

Ollaan nyt mun vanhemmilla taas koiravahtina ja tällä kertaa meillä on meidän koiranpentu mukana :D musta tuntuu et noi vanhemmat koirat on tyytyväisiä ku me lähtään kotiin täältä ku ei pentu oo koko aika hyökkimässä kimppuun :D

Mulla alko menkat (kunnolla) vihdoin syyskuun lopussa ja vauvakuume pamahti samantien päälle! :D Pillerit pitäs tässä varmaan jossain vaiheessa alotella jos ens vuoteen ootettais et aletaan yrittää kolmatta. :)

Mä meen myös kirurgian polille mun kilpirauhasen struumakyhmyistä, saa nähä mitä tapahtuu! Toivon lääkitystä ja varmaan ne sen alottaa ku löytyy kyhmyjä. Tiesin kyl jo sillon ku menin siihen ultraan että siellä jotain on, mun fiilikset ja tuntemukset oli sellaset ja oikeassahan mä olin. Mutta luottavaisin mielin kohti tulevaa enkä mä anna tän lannistaa! :)

6.10.2013
Keisarinna
Keisarinna
16-month-old baby

Meillä Sebastian täytti tosissaan viime viikon torstaina 1v. ja lauantaina juhlittiin :) Sillon 16.9. käytiin neuvolassa ja mitoiksi tuli 10,6kg ja 78cm♥ nyt meillä kontataan ja noustaan mua vasten seisomaan mut fysioterapeutti sano että ei kiirettä siihen kävelyyn, kuhan nyt ensin konttaa vähän. Tänään oli fysioterapia ja kontrolli on sitten marraskuussa ja sillon päätetään jatketaanko fysiota vai annetaanko olla. Fyssari oli kyllä sitä mieltä, että Sebastian tällä tahdilla oppii kävelemään tukia vasten tai ilman joulukuuhun mennessä. Saa nähä miten menee. :) mut paljon sai poika kehuja :)♥
Meillä oli vieraina sillon lauantaina mun vanhemmat, poikien tädit, poikien serkut (3!), mun mummo, mummon sisko ja tietenki Sebastianin kummit. Ja me :D miehen puolelta ei kukaan päässy, miehen isä oli töissä ja äiti Saksassa Oktoberfesteilla :D mut he tulevat sitten myöhemmin. Tarjottavana meillä oli kaks täytekakkua (kuvakakku ja hedelmäkakku), coctail-tikkuja, juustosarvia, kuivaa kakkua, lusikkaleipiä, pipareita, suklaakarkkeja, peltilihapiirakkaa ja pullaa. Kakkua jäi yli ja nyt tämä äiti syö tän ja huomisen päivän vielä kakkua :D juustosarvet ja peltilihapiirakat söin jo :D varmaa unohin tosta jotain mut ei se haittaa :D

Anuliinin ja Mipun tytöillä hienot mitat, kuten myös Annan pojalla! :) Ja Mipu, ei se varmaa vieraita haittaa vaikka tyttö nukkuski, meilläki Sebastian väsähti kesken juhlinnan ja nukku niin kauan ku vieraat oli ja heräs vasta ku olivat lähteneet :D

Meillä ollaan syöty myös ensimmäinen ab-kuuri korviin, raukka raapi sinne haavan ni oli pakko mennä näyttämään ja tulehdus siellä vissiin oli. Oli vaikkua niin paljon kuulemma ettei oikein nähny. Putsattiin nekin sitten samalla. Ja 30.9. mennään ottamaan neuvolaan rokotukset kun 1v. neuvolassa oli vielä ab-kuuri kesken. Ja lauantaina mennään hakemaan koiranpentu kotiin :) 

Mipu, tuosta kellonajasta tuli mieleen ku meilläki alko kaheltatoista ne juhlat ni mun iskä sano ettei koskaan enää järjestetä juhlia alkavaksi sillon :D

Tuun myöhemmin kirjottelemaan lisää! Toivottavasti tämä keskustelu nyt piristyis vähän! Jos Ipsaus käy lukemassa ja muutki meiän odotusryhmästä ni tulkaa kertoilee kuulumisia! :)

Keisarinna ja Sebastian

23.9.2013
Keisarinna
Keisarinna
16-month-old baby

Moikka kaikille!

 

Meillä oli eilen 1v neuvola ja Ellalla on pituutta 79,8cm ja painoa 11kg750g. Iso tyttö :) Konttaamaan alkoi sitten n. kk sitten ja kovaa mennään. Puhetta tulee kokoajan mutta ei vielä sanoja. Mulla alkaa työt 1.10 ja nyt jo sydän itkee verta mutta onneks saatiin pieneen ja tuttuun päiväkotiin. Mä yritän ehtiä jossain vaiheessa enemmän kirjoitella mutta kokoajan on jotain haipakkaa! Ihanaa syksyn jatkoa kaikille!

 

T. Anuliini ja Ella

13.9.2013
Anuliini78
Anuliini78

Moikka kaikille!

 

Meillä oli eilen 1v neuvola ja Ellalla on pituutta 79,8cm ja painoa 11kg750g. Iso tyttö :) Konttaamaan alkoi sitten n. kk sitten ja kovaa mennään. Puhetta tulee kokoajan mutta ei vielä sanoja. Mulla alkaa työt 1.10 ja nyt jo sydän itkee verta mutta onneks saatiin pieneen ja tuttuun päiväkotiin. Mä yritän ehtiä jossain vaiheessa enemmän kirjoitella mutta kokoajan on jotain haipakkaa! Ihanaa syksyn jatkoa kaikille!

 

T. Anuliini ja Ella

13.9.2013
Anuliini78
Anuliini78

Hienot 1v. mitat Laurus ja onnea tytölle! :) Ja hienoa, että päiväkotiharjoittelu alkoi noin hyvin!

Meillä on 16.9. 1v. neuvola :) Sebastianilla oli tänään kyllä lääkärineuvola, mutta lähinnä niistä fysioterapia käynneistä. Jatketaan siis ainakin syyskuun loppuun asti tuota fysiota. Lääkäri oli sitö mieltä ettei mitään hätää ja palataan asiaan jos näyttää huolestuttavalta mut Sebastian on nyt saannu oppimisharppauksen. Lyhyen ajan sisällä oppinu nouseen konttausasentoon ja siitä polvilleen tukea vasten tököttää :D kohta oppii sen konttauksenki, peruuttaa kyllä jo mut eteenpäin ei vielä pääse :D eiköhän meillä 1v. synttäreiden jälkeen aleta harjottelee kävelyä omatoimisesti tai ohjaten :) Meillä ei tuota pottaa olla vielä otettu esille, esikolle se on sellanen peikko se potta että juoksee karkuun ja kirkuu jos yrität siihen maanitella. Josko Sebastianin pottailuharjotukset tulis auttamaan tuossakin asiassa. :)

Ja meille tulee syyskuun lopussa myös koiranpentu! :) sellanen ihana schipperkepoika♥

Ihanaa syksyn jatkoa kaikille mammoille! :)

3.9.2013
Keisarinna
Keisarinna
16-month-old baby

Heippa pitkästä aikaa!

Meidän typy täytti eilen 29.8. 1 vuotta :) Neuvolassa mitat oli 78.2cm ja 10640g. Iso tyttö siis.

Me aloitettiin päiväkotiharjoittelu maanantaina. Eilen jäi jo yksin 3 tunniksi ja tänään 4 tunniksi. Ensmaanantaina onkin sitten ensimmäinen 6h tarhapäivä (hoitoaika meillä siis 5-7h/päivä). Tarhan aloitus onnistui täydellisesti. Tyttö jäi vain leikkimään eikä jäänyt yhtään itkemään mun perään. Ihan kivi vierähti sydämeltä, kun kaikki tuntuu menevän näin hyvin. 

Kävellä meillä ei ilman tukea vieläkään. Onneksi saatiin taaperokärry syntymäpäivälahjaksi, sen avulla tyttö pääsee nopeasti kävellen joka paikkaan :) Ja luultavasti tarhassa oppii muilta lapsilta kävelytaidon ennen pitkää. Pottaan me saadaan kaikki kakat (2 päivässä) ja satunnaisesti pissat. Pottailaan aina herätessä ja ruoan jälkeen. Tyttö sanoo äittä, mutta muita sanoja ei vielä ole. Uusia taitoja siis odotellessa. Hyvää alkavaa syksyä kaikille :)

30.8.2013
Laurus2
Laurus2

Ei lulu kävele croxseilla. kokeiltiin ja seistiin niillä vain tukien. käytiin pick-nickillä, jossa oli autoja sun muita hömppä kojuja, niin halusin ostaa pikkuiset mini croxit vaikka ei kauaa meniskään ja käveliskään niillä lainkaan. tiedossa olis ostettavana kunnon kengät, jos vain löytäisin mieluisan näköiset. :)

pitää katsoa tuota risteilyäkin. Mä en oikeen osaa päättää ja muutan mieltäni äkkiä :D Ehkäpä en osta mitään äijälle, kun häneltään ei ole enää herunut mitään merkkipäivä osoitus lahjoja :D

Me ollaan lulun kanssa siirrytty nyt vallan sormiruokailuun. Toki äiti auttaa välillä, mutta tuntuu paremmin maistuvan kun itse syö. Puurot nyt äiti kauhoo suuhun, mutta muuten lulu on syönyt melkein itsenäisesti. Ja suuhunkin on mennyt paljon enemmän kuin lattialle. Pitäisi ruveta kehittelemään paljon erillaisia ruokia, jotta tottuu syömään ja saa kokeiluja.  Mitä kaikkee teijän ipanat syö ?

1v synttäritkin lähenee. Mä olen miettinyt jo kaikennäköstä tarjottavaa ja teemankin haluan. Kuvauksetkin pitäis varata ja hammashuoltoakin sekä neuvolaa. Ilmottauduttiin lulun kanssa äitilapsikerhoon, ja se hieman jännittää äitiä kun en tunne tältä seudulta paljoakaan, muutakuin miehen puolen sukua. Se alkaakin ensiviikon keskiviikkona. Hui! Tutustuu lulu ainakin, tai saa uusia naamoja pällistettäväksi, sekä ikätovereita. jospa äidillekkin sieltä löytyis kahviseuraa sadepäiville. :)

koko viikko on ollut täällä pelkkää sadetta ja ilmapiirikin on välillä synkkää.. Mitä te touhuatte lapsien kanssa kun sataa? pienten lasten jotka ei osaa kävellä ? Uloskin voisi mennä, jos tää likka kävelis niin vois peuhata siellä mutta nyt en oikeen raaski. Välikausihaalariakin pitäisi pikkuhiljaa metsästää ja vähän erillaista myssyä päähän, ja jotain käsineitäkin. Tuntuu että tulee jo kiire kun syksy lähenee, lähenemistä. :)

Tämä mamma taitaa mennä valmistelemaan ruokaa pikkuneidille ja jospa sitä sitten vaan touhutaan sisätiloissa jotakin. Ja jos äiti lähtis virkistyslenkille tuonne sateeseen juoksemaan ;)

17.8.2013
Syys12
Syys12

Syys, kannattaa ekoiks kengiks hommata kunnon kengät jotka tukee. Crocsit ei tue nilkkaa ja kävely ku on vielä hakusessa ni ne ei välttämättä oo parhaimmat kengät.

Mun painonpudotus tyssäs siihen ku salikortti meni vanhaks ja sisko läks takas espooseen. Kai tossa ens viikolla jos menis taas ostaa ja innostus.

Tehän voisitte mennä johkii risteilylle. Me mennään miehen kanssa tossa elokuun vikalla viikolla ja pojat menee hoitoon sillon. Risteilyjen hinnat riippuu niin yhtiöstä, kannattaa kattoo nettisivuilta. :) tohon yökyläilyjuttuun vastaan vaikka mulla on jo kaks muksuu mut siis Christian meni 3kk ikäsenä muistaakseni ekan kerran yökylään ja on ollu aika paljon tän 2 vuoden aikana. Sebastian meni kans ekan kerran 3kk ikäsenä ja sitte 4kk ikäsenä muistaakseni mut sen jälkeen ei oo ollu yökylässä ennenku nyt sit loppu kuusta. :) jokainenhan sen päättää millon laittaa ekan kerran hoitoon ja onhan se mukavaa välillä olla ilman sitä lasta vaikkei mihkään mee mut sitte ku on levänny ni jaksaa arkea paremmin! :)

Syksy tulee koko aika lähemmäs. Esikolle pitäs alkaa ostelee välikausipukua ja talvipukua jos viime vuoden haalari ei mahdu. Tosin se on kyl niin reilu et on ihme jos ei mahu.

12.8.2013
Keisarinna
Keisarinna
16-month-old baby

Heipsan mammat!

Ajattelin vähän itsekkin tulla kertoileen taas kuulumisia. Meillä ei ole mitään 10 kk neuvoloita, joka tosin vähän harmittaa, kun olisi mukava tietää vähän tarkempia mittoja tytöstä. Jos meitin vaakaan laittaa neidin istumaan/seisomaan, niin tulee lukemaan n. 10kg. Ollaan siirtymässä kohta vaatekokoon 80, vaikka 74 meneekin vielä. Lulu osaa jo itse seistä hetken ilman tukea, ja kävelee tosi hyvin tukea vasten sekä käsistä pitäen kiinni. Lululla onkin jo ollut hetken aikaa omat kengätkin, tosin vasta pikkuruiset croxit. :D Niillä se osaa vähän kävellä, mutta kun niiden pohjat on niin epätasaiset niin hankalaa. Eikä tunnu oikeen jalassakaan pysyvän kun menevät mielummin suuhun. :D

itse olen alkanut tiputtamaan painoa, vaikka tää rankkaa onkin.. Ja välillä alkaa pinna olemaan kireellä kun en millään jaksaisi syödä mitään tiettyjä ruokia.. ja makea alkaa taas kolottamaan hampaiden väliä..Välillä edes mietin että miksi laihduttaa.. minä olen tälläinen omana itsenäni.. Olishan se mukava olla 10kiloo kevyempi.

Apua kaipaan! Mun mies täyttää loppukuusta vuosia, ja mä olen kamalan huono keksimään mitään lahjoja.. Olisko huono idea jos varaan piknik risteilyn vkl?? Tyttö hoitoon taikka mukaan ? sit jotakin pientä lahjaa siihen kyljykseks? Mitä tollanen risteily maksaa? Olis paljon kivempi antaa jotain erityistä kuin aina vaan jotain hajusteita / kalsareita :D

Te äidit muuten, joilla on vasta ensimmäinen lapsi ( tai te muutkin saatte toki vastata), niin oletteko laittaneet jo lapsenne yökylään/ minkä ikäisenä laitoitte? Minun vanhempani "hinkuvat" sitä kovasti että koska koska.. Ja joku joskus sanoikin että miksette ole vielä laittaneet edes yökylään tyttöä.. en näe mitään tarvetta laittaa yöksi hoitoon, koska meillä ei ole ollut mitään tarvetta lähteä mihinkään kauas taikka ollut mitään sortin menemisiä. Olishan se mukava, laittaa yöksi hoitoon, niin saisi itse kerättyä voimia ja univelat kuitattua. Mitä mieltä te ootte?

12.8.2013
Syys12
Syys12

Hienot mitat Mimmisisko teiän pojalla! Meillä seisotaan kenkien kanssa paremmin ku ilman ja ollaan alettu ottaan askelia kun kainaloista pitää mut itsenäisesti ei vielä jalkojen päällä pysy ja ilman kenkiä ei taas onnistu. Toki tilanne on parantanu huomattavasti siitä mitä se oli alussa, enää ei käydä muuta ku noita jalkoja treenauttamassa ja opettelemassa konttausasentoon nousemista siellä fysioterapiassa. Alkuperäinen syy on hoidettu jo alta pois. Josko vuoden ku täyttää ni ei tarttis enää mennä sinne. Aika näyttää miten lähtee toi kävelemään oppiminen käyntiin.

31.7.2013
Keisarinna
Keisarinna
16-month-old baby

Meil oli kans eilen toi ylimääräinen 10kk neuvola. Painoa 10.8 ja pituutta 73.5. Täällä mennään jo komeasti tuen varassa kävellen ja jonkun aikaa myös seisotaan paikallaan tuetta. Kovasti poika pöristelee autoillaan ja ottaa isoveljiltä mallia :-) Ihottuma on nyt pysynyt kurissa ihan hyvin. Onneksi näin. Nyt on vihdoin alkanut tuo puheen yrittäminenkin kun jo aattelin et malttaako lainkaan opetella puhuun liikkeiltänsä :-D

31.7.2013
MiMMiSiSKO
MiMMiSiSKO
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...