Esikko ja tosikko

Sain muutama päivä sitten toisen lapsen ja nyt minulla on kauhee tunne, kun huomaan osan tunteista esikkoa kohtaan kadonneen :( oon kuullut miten monet miettii että riittääkö sitä rakkautta sille toiselle yhtä paljon kun esikoiselle, mut en odottanut että tässä käy näin...varmasti menee hormonien piikkiin osittain mutta tuntuu niin kurjalta oma välinpitämättömyys...jota en toki lapselle näytä, vaan päinvastoin oikein yritän huomioida hänet paremmin, mut itseäni ahdistaa...onko kenellekään muulle käynyt näin? Esikoinen nyt 2,5v.

29.3.2013
Lintu4
Lintu4

Ihan tuttua. Kun kotiuduin kuopuksen kanssa sairaalasta ni esikko tuntui ihan kuin vieraalta lapselta. Oli siis iahan vastaavat tunteet ku sulla nyt. Mut kun itse oikein keskittyi siihen esikoiseen, halasi, pusutti ja sanoi monen monta kertaa että rakastaa ni ne tunteet kaivautui esiin ihan parissa päivässä.

Mutta se on ihan uskomatonta miten se pieni (meillä silloin 5v) esikoinen muuttuu ihan silmissä hirmu paljon isommaksi.

Sulla on ihan uusi tilanne käsissäsi. Kyllä se siitä tasoittuu ja voit todellakin itse vaikuttaa asiaan paljonkin. Ihan käytännön teoilla. Älä kiellä itseltäsi tunteita uutta tulokasta kohtaan, mutta palauta ne tunteet esikoista kohtaan esiin.

Kyllä sinä tulet hyvinkin pian rakastamaan molempia kuten ennenkin.

30.3.2013
misukka
misukka

Niin kyllä se tasottuu viimestään kun vauva kasvaa ja eka uhma iskee. :D sit esikoinen on niiiiin ihana ja iso, eikä enää kiukutteleva uhmis. :D meillä täällä hetkellä noin päin. :D

29.3.2013
Santtuvaan
Santtuvaan

No juu annan aikaa kyllä ja uskon että se tästä tasaantuukin mut en vaan ois uskonu et se tunne on näin voimakas! Ja kun kuvittelin just et vois käydä päinvastoin...

 

Kiitos riu!

29.3.2013
Lintu4
Lintu4

ihan normaalia. Tai mulla ainakin oli samaa. . esikoinen oli 1v 10kk kun toinen syntyi. nyt ovat 3 ja 5v ja tuo tunne on tasoittunut. Kyllähän se vauva on väkisinkin jotekin läheisempi kun on imetys ja muu vauvanhoito. ja samoin voi tuntua et se esikoinen on "tiellä" kun joka hetki pitää esikoinenkin huomioda, vaikka haluaisi keskittyä uuteen vauvaan. Älä huoli! Kyllä se ohi menee. :)

29.3.2013
Santtuvaan
Santtuvaan

voi että, ihan varmasti ne hormoonit vaikuttaa:))

esikko voi olla mustis, ja sie voit pelätä, mutta ajan kanssa kumpikin huomaa ylireagoineensa:)

myöhemminkin  elämässä tulee kausia, jolloin toinen lapsista voituntua läheisemmältä tai luontevammalta kuin toinen, vaikka  kumpaakin rakastaisi yhtä paljon.

29.3.2013
Blanco
Blanco

no herranjesta, sie oot ollu kahen lapsen äiti vasta muutaman päivän! Anna itelles nyt aikaa sopeutua tilanteeseen niin kyllä se siitä tasoittuu ajastaan! Itelle on ollu aina vaikeempaa löytää se rakkaus vastasyntyneeseen, mutta kyllä sekkii sieltä tuli kun vähän uotti :)

Niin ja ennenkaikkea onnittelut koko perheelle, äitille, isille ja isosisarukselle myös :)

29.3.2013
riu
riu

....

29.3.2013
Lintu4
Lintu4
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...