kuinka pitkä tutustuminen hoitopaikkaan?

Meillä juniori aloittaa pian pphoidossa. Täällä on tapana että hoitaja käy ensin lapsen kotona tutustumassa lapseen, ja sitten pphoitaja ehdotti että me mentäisiin kerran käymään uudessa hoitopaikassa ennen hoidon aloitusta. Tämä kuulostaa minusta tosi vähäiseltä tutustumiselta! Eli galluppia, miten teillä muilla? Juniori siis on hoidossa vain kahtena päivänä viikosta ja silloinkin hoitoajaksi tulee noin kuusi tuntia per päivä. Onko tämä mikään pehmeä aloitus?

28.3.2013
hookoo
hookoo
2 years, 11-month-old toddler

Kyllä se tutustumisaika on niin lapsesta kiinni, kuten tässä moni todennut. Ja itsekin olen työssäni huomannut. Joku 3-vuotias voi tarvita sen 2 viikkoa, ja myös se lapsen vanhempi voi tarvita sen pitemmän ajan.

Meillä nuorempi oli jo 3 1/2-vuotias, kun aloitti hoidossa, ja oli muistaakseni 3 tai 4 päivää. Hän tosin on paljon ulospäin suuntautuneempi kuin esikoinen samanikäisenä.

Hyvin eri pituisia aikoja on tutustuttu tämän ketjun perusteella.

28.3.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

misukan kans samaa mieltä. Joku kaks viikkoa kuulostaa hurjan pitkältä ajalta! Sillonkin kun olin sen pari päivää tutustumassa, niin vähän oli koko ajan semmoinen olo et pyörii vaan jaloissa siellä...

28.3.2013
Santtuvaan
Santtuvaan

Nyt kun luin noita muitten kommentteja ni siellä tarhassa ainaki tuntu et mie olin vaan häiriöksi siellä. Niin pontevasti sanoivat et tuskin tarvii toista päivää tulla tutustumaan. Tuolla pphlla oli vaan hiukka hoppu ku piti äkäseen saada lapsi hoitoon ni ei kauheesti ehditty tutustumaan.

28.3.2013
misukka
misukka

No pitänee vielä sanoa et meillä ei lapset oo koko päivää hoidossa. Nyt kun alottavat niin eka päivä on 3h ja sen jälkeen 5h/pv. yhdeksää tuntia eivät oo ikinä olleet päivähoidossa.. Mietin tuota varahoitojuttua ennemmin. Jos lapsi on pph ja se hoitaja sairastuu, niin silloinhan se lapsi joutuu ihan vieraaseen paikkaan hoitoon ilman tutustumisia. Eikö se haittaa?

28.3.2013
Santtuvaan
Santtuvaan

Me käytiin kerran hoitajan luona illasta kun hoitolapsia oltiin just noutamassa. Sit juteltiin pari tuntia, käytiin tapoja ja juttuja läpi ja sit esikko aloitti seuraavana päivänä täysipäiväisenä. 3kk oli siinä vaiheessa ollut tarhassa ja muutto oli tuossa välissä et uudessa kunnassa alotti pphlla. Tarhassa oltiin myös yksi puolikas päivä tutustumassa ja sitten aloitti.

Kuopuksen kanssa ei tutustuttu varsinaisesti lainkaan kun meni samalle hoitajalle jolla esikko on ollut nyt vuosikkaasta (tai no 1v4kk) lähtien. Eli hoitaja oli kuopukselle tuttu kun tasaiseen tahtiin esikko sinne aina vietiin.

Musta noi viikkojen tutustumiset kuulostaa ihan järjettömiltä. Ihan kuin ei luotettaisi niihin tuleviin hoitajiin yhtään ku pitää ikuisesti roikkua siellä mukana. Viikkokin vie jo kamalasti ylimäärästä energiaa jonku vieraan pyöriä jaloissa.

Ja siis pari päivää viikossa on tosiaankin pehmeä aloitus.

28.3.2013
misukka
misukka

Me aloitettiin hoito siten, että tutustuttiin 4 viikkoa. Hoito aloitettiin siis pehmeästi minun lomallani.
Ekalla viikolla käytiin lasten kanssa yhdessä pihalla leikkimässä aamupäivän ulkoilun ajan, sitten toinen hetki tutustuttiin aamupiiriin ja ryhmän aikuisiin. Kolmas kerta ekalla viikolla oli siten, että lapset olivat aamu-ulkoilun omissa ryhmissään ja sitten haettiin pois.

Toisella viikolla olivat 3 kertaa 2 h pätkän omissa ryhmissään.

Kolmannella viikolla olivat 3 kertaa aamu- ulkoilusta lounaaseen, ja päikyille tultiin kotiin.

Neljännellä viikolla 2 kertaa aamu-ulkoilusta, lounaaseen ja päiväunet ja yhden kerran lounaasta-1530 asti.

Tästä alkoi sitten normihoito, eli 3 päivää viikossa.

En kertakaikkiaan voi käsittää, että lapset nakataan tunnin tutustumisen jälestä suoraan hoitoon5 pv viikossa 8-17 !

28.3.2013
tyttö
tyttö

me käytiin tiistaina tutustumassa 3v ja 5v kanssa päiväkotiin. tunti oltiin, eikä meille kyllä kukaan sanonu et vois useammankin päivän käydä. Tosin ei oo kyl tarvettakaan, kerhossakin olivat ilman äitiä, eikä sinne edes ehdotettu tutustumista etukäteen. parilla eri pph olleet myös hoidossa ja tutustumista muutama tunti. varahoitoon ilman tutustumista menneet tietysti. Silloin kun kuopus oli 11kk ja aloitti hoidon, niin päivähoidon johtaja oli vähän kummissaan kun halusin käydä kahtena päivänä tutustumassa lasten kanssa. ...

28.3.2013
Santtuvaan
Santtuvaan

Mitä pienempi ja nuorempi lapsi, sekä jos ei osaa ilmaista itseään puheella, sitä pidempi tutustumisaika. Päiväkodin johtajan neuvo minulle.

Sanoisin, että 1-2 viikkoa. Täällä esim. vuoteiset lapset saattaa tutustua päiväkotiin sen 2 viikkoa.

1-3 kertaa tutustumista uudessa hoitopaikassa tuntuu tosi vähäiseltä, vaikka lapsi olisi isompikin.

28.3.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

ja hop!

28.3.2013
hookoo
hookoo
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...