muita joilla vauvalla todettu sydänvika

meille synntyksen jälkeen kotiinlähtötarkastuksessa kuului sivuääni ja todettiin ultralla että neidillä reikä sydämessä. käytiin tuossa 19.3 kontrollissa sydänpolilla, reiän koko 1.5x5mm. lääkäri määräs neidille nesteenpoistolääkkeen, jota nyt 5pv käytetty. neidin vointiin tuo reikä ei ole alkuunkaan vaikuttanu, syö hyvin ja kasvaa. kyselin siitä, että miks se lääke pitää aloittaa, sanoi vaan että helpottaa oloa. jonkun verran lääkkeestä tullu mahavaivaa enkä ite ees usko että tuo lääke on mikään hyvä juttu! ei sillä että epäilisin sitä lääkäriä joka sen määräs, tuntuu vaan pahalta antaa sitä.. aion vielä kysyä että onko tuota pakko antaa. mietin vaan kuin yleistä tuo on. meillä neitu nyt huomenna 2kk. kyselisin onko jollain vastaavaa!!!

27.3.2013
Mirkku85
Mirkku85

mape: samaa lääkettähän se siis on mitä meilläkin, ainoo vaan että meillä on sekoitettu siihen jtn sokerilitkua.. eikä siinä sitä itse ainetta ole juuri minkään vertaa. Pitää ens kerralla kysyä, että voiko sen antaa maidon seassa, meillä neiti tahtoo vetää sen henkeen tosi helposti vaikka antaa ihan vähän kerralla ja nyt sen antaminen on muutenkin hankalaa ku valuttaa osan aina pois.. että ei se taida kauheen hyvää olla :/ Vinkkejä tähän?

Käytiin viime viikolla neuvolassa ja paino senkuin nousee ja yläkäyrillä neiti huitelee :) Muutenkaan ei huomaa että sillä mtn reikää ees olis, on niin virkeä ja iloinen neiti ja syö niin kovasti :) Onneksi näin. Oishan se vielä raskaampaa itellekin jos sais koko ajan olla huolissaan että onko kaikki ok. Ainoo asia mitä ite toivoo on se, että menee itekseen umpeen. 

Missä iässä teillä oli se leikkaus?

7.4.2013
Mirkku85
Mirkku85

Ollaan käyty siellä sydänpolilla kardiologin juttusilla, meillä nyt aluksi aika usein käynnit siellä. Taas ens kuussa on aika sinne. 

Olin vähän ihmeissäni tosiaan siitä, kun se aloitti tuon lääkkeet. Mulla on pikkuveljellä myös ollut reikä, meni umpeen kun oli 12v. mutta sillä ei ollut mtn lääkitystä siihen tms. oli vissiin sen verta pienempi se reikä. Onhan se toki kuormittavaa sydämelle kun siellä on reikä, meillä kyllä neiti jaksaa hyvin eikä siinä mielessä ole mtn ongelmaa. ja paino nousee, tuon lääkkeen myötähän se saattaa laskea, mutta ei meillä ainakaan vielä ole laskenut. Ja muutenkin on tosi iloinen ja naureskelee :) Vaikuttaa ettei sitä haittaa se reikä, vaikka eihän sitä toisen oloa voi tietää. 

Mietin vaan että kuinkahan kauan ne sitä seuraa, siis että missähän vaiheessa sitä sitten leikataa jos ei oo mennyt umpeen?

helpottavaa kuulla että joillain muullakin on kokemusta tästä, voi jakaa ajatuksia. Itselle se oli kova paikka silloin kun kuuli että siellä on se reikä, vaikka eihän se sinäänsä pahin asia ole mitä voi olla, mutta väsyneenä koin sen aika raskaana. Pikkuhiljaa tajunnu, että sen kanssa voi olla ja elää. Ja onneksi sitä seurataan koko ajan.

mape: Minkä nimistä lääkettä teille määrättiin? Miten se vaikutti, siis tuliko mtn sivuvaikutuksia tms.? Meillä on furosemidi ja siihen sekoitettu jtn sokeriliuosta tai vastaavaa, en tarkkaan tiedä mutta pitäis maistua kuulemma lapsesta hyvälle. meillä aloitettiin 1mlx2 annostuksella päivässä, vissiin sitten nostavat sitä. meillä siitä tullu neidillä mahavaivaa ja pissaa enemmän, mutta eipä juurikaan muuta.

29.3.2013
Mirkku85
Mirkku85

Esikolla oli kaksi reikää sydämmessä sekä hiippaläppä vuoti. En muista reikien kokoja. 1kk iässä oli uusintakäynti ultraan ja reiät olivat pienentyneet ja läppävika korjaantunut. Ohjeena oli, että jos 8kk iässä vielä sivuääni kuuluu niin uusi ultra. No eipä sitä koskaan sitten enään kuulunut ja ikää nyt 2v2kk. Mitään lääkityksiä ei ollut.

28.3.2013
Felize
Felize
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...