3veen askel selvästi kääntyy sisäänpäin ja neuvola ei ohjeista oikein mitenkään :/

meijän tytön askel menee selvästi sisäänpäin, eli varpaankärjet osottavat sisäänpäin. Tämä näkyy juostessakin. Oon kovasti huolissani, mietin, josko tuon askeleen sais vielä korjattua jollain konstilla, kun on kuitenkin kyse suht pienestä ihmisestä. Neuvolasta todettiin vain, että mahd. tukevat kengät nilkasta ja fysioterapeutille ei ole tarvetta. :/ Ite oon hieman toista mieltä, mutta koska 3v lääkärikään ei ottanut asiaa kovinkaan todesta, tunnen itteni ihan ylifanaattiseksi...

27.3.2013
Halitintti
Halitintti

itse olen pienenä samasta vaivasta kyllä käynyt fyssarilla pienestä asti... ja itseasiassa tein todella huonosti ne harjoitukset ja vasta murrosiän jälkeen vaiva katosi, katosi kuitenkin itsestään eikä häirinnyt elämää kun en pikajuoksijaksi ryhtynyt ja tiedostin sen niin keskityin juoksemiseen vähän tarkemmin niin ei ollut jalat tiellä.. on kuitenkin harjoituksilla helpotettavissa =)

30.3.2013
AMP91
AMP91

Juttelin yhden pihan äidin kanssa juuri tänään tästä. Hänen 2,5v ja 1v3kk poikansa kävelevät ja juoksevat siten, että molemmilla vasen jalka kääntyy sisäänpäin (heidän isällään ja isän isällään on sama homma), ihan huomattavasti silmillä nähtävästi.
Äiti oli hakeutunut asiasta asiaan vihkiytyneelle lääkärille ( yksityinen) ja todellakinohjeeksi saanut lähivuosiksi, että kenkien oltava joustavapohjaiset ja muutoin tukevat ja hyvät (lue; kunnon kengät kenkäkaupasta). Mitään tukipohjallisia yms ei ole tarpeen hankkia.Paljon liikuntaa ja erityisesti luistelu,rullaluistelu,luisteluhiihto on tälle virhe-asennolle hyvää hoitoa.
Vasta 5 vuotiaana tai siitä ylöspäin saattaa ( vakavuudesta riippuen) olla tarpeellista operoida tai koittaa muita hoitoja.

Tämä poikienisä kulkenut puolet elämästään paljasjaloin vuorilla, eikä asiaa koskaan hoidettu, niin kärsii kuulemma jatkuvista selkäkivuista.

29.3.2013
tyttö
tyttö

:( jotenkin kauheaa, että nyt ei pääsis viä fysioterapeutille, kun olis vielä sentään pieni ja hyvät mahdollisuudet saada asiat korjattua. Istuu monesti polvillaan, tosin ei aina... en oo niin kiinnittänyt huomiota istumistyyliin... mutta tosiaan risti-istunnas en oo tainnu nähdä häntä koskaan (?!). Murehdittaa, kun haluaisin tehä asialle jotain ja kaikki vaan sulkee korvat... jotkut läheisetkin on sitä mieltä, että mun ei sais jatkuvasti asiasta huomauttaa tytölle, mutta miten muuten se saadaan korjattua?

29.3.2013
Halitintti
Halitintti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...