Vellillä hyvät yöunet.

Velli on hyvä vaihtoehto jos ei vielä puuroa halua/pysty antamaan, se pitää yöllä pitkään nälkää. Meillä keskosena syntynyt on saanut 3kk iästä lähtien riisivelliä iltaisin ja nukkuu täydet yöunet. Velli ei muutenkaan ravintoarvoiltaan juuri poikkea korvikkeista ja vaikka imettäisi ja joutuu monta kertaa yössä heräämään, ei vellin anto ole este, ainakin kannattaa koittaa jos vauva mielellään syö yöllä. Lisäksi vellissä on sekin hyvä puoli että jos vauvalla on taipumusta pulautella, niin velli pysyy myös sisällä paremmin :) riisivelli on aika mieto, ja kaupassa on useampaa erilaista valmisvelliä tarjolla. Voi totuttaa velliin kivasti sekottamalla maitoon, näin myös selviää mikä velli parhaiten mahalle sopii.

27.3.2013
Typsykkä
Typsykkä

Syy miksi vellejä ei suositella on se että jos lapsi ei alkuunkaan ole tuttipulloa käyttänyt niin siihen ei välttämättä ole tarve totuttaa vaan on parempi opettaa suoraan lusikkaruokiin. Jos taas on pullosta muutenkin jotain syönyt niin vellit ovat ihan ok.

Meillä kanssa keskosena syntyneet kaksoset ja 3 kk iässä aloitettiin vellit ja soseita. Vellin jälkeen molemmat nukkuvat 7-8 h ennen kun syövät taas rinnalta. Ollut meidän öiden pelastus. Lisäksi molemmat selkeästi tykkäävät riisivellistä tosi paljon. Sen jälkeen on samalla syötöllä vaikea saada rintamaitoa alas jos pullosta antaa.

Jos vaihtoehtona on pienille lapsille puurot tai vellit niin kaupan vellejä ilman muuta koska viljoja ei suositella aloitettavaksi kovin pienille vauvoille.

8.4.2013
Inks
Inks

Sulla on keskonen, ja ravitsemus menee hänellä eri tavalla.

Meillä lapset on syntyneet lähellä laskettua aikaa.

Jokainen lapsi on yksilönsä, ja neuvolasta tulee vielä vauvalle henkilökohtaiset ruokaohjeet.

4.4.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Voi sitten olla että kaikilla velli ei toimi, ainakaan mitään ei menetä vaikka kokeilisi :) Olen muiltakin kuullut että velli on auttanut saamaan hyvät yöunet ja siksi halusin jakaa tämän asian teidän kanssa. Meillä on sairaalasta saatu oma kuntoutusohjaaja joka varotteli myös että neuvolatädit saattavat olla eri mieltä tästä vellin syöttämisestä mutta meillä oli sellanen tilanne että poika syntyi 1616g painoisena ja tarvitsi lisäravintoa 3kk iästä lähtien (puhun nyt niin soseista kuin velleistäkin) ja ei olisi tullut mieleenikään niin pienelle puuroa ruveta antamaan :) nyt tilanne on se että korvikemaidot on heitetty syrjään ja soseiden lisäksi sitten saa velliä. Näin saatiin sairaalasta ohjeet, eli ei velli maitoa huonompi ole, kun lähtee vertaamaan takapuolen tekstejä niin sieltähän selviää että samat tavarat vähän eri muodossa ;) ja tosiaan ei vellissä ole enempää energiaa mutta jos maitoa pulauttaa niin äkkiähän se nälkä tulee, siihen perustuu todennäkösesti meidän hyvät yöunet :)

4.4.2013
Typsykkä
Typsykkä

Vellin antamisella illalla ennen nukkumaanmenoa tai yöllä ei ole vaikutusta vauvan nukkumiseen. Kyllä ne hyvät yöunet on muista seikoista kiinni.

27.3.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Just olin tulossa sanomaan samaa ku marjaana :)

Taitaa hyvät unet johtuu ihan vaan vauvasta itestään... :)

27.3.2013
riu
riu

Meille terkkari sanoi ja Babyidean sivuilta löysin seuraavan tekstin: "Nykysuosituksen mukaan vauva ei vellejä tarvitse, vaan hänelle annetaan maito maitona ja puuro puurona. Teollisesti valmistetut lastenvellit ovat pääasiassa maustettua korviketta." 

Kyseessä siis WHO:n ja sosiaali- ja terveysministeriön ravitsemussuositukset, joiden mukaan lisäruoat suositellaan aloitettaviksi sosemaisilla, lusikoitavilla ruoilla.

 

27.3.2013
marjaana
marjaana

Nykyään ei edes suositella vellejä annettavaksi. Ja ainakaan meillä ei olis voinu edes kokeilla kun neiti ei tuttipulloa huoli, edelleenkään.

27.3.2013
marjaana
marjaana
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...