Koulukiusaamisen estäminen

Hei, Tiedän erään tapauksen, jossa alakoululaista kiusataan. Antakaa vinkkejä, millä eri tavoin kiusaaminen saadaan loppumaan. Kysyn tätä "kotirintamalta", en siis ole koulun työntekijä.

26.3.2013
odottaja
odottaja

Kiitos muillekin vastauksista. Asia on nyt jo opettajan sekä rehtorin tiedossa. Meidän lapsi ja ilmeisestikään kiusattu itse eivät puhu mitään, mutta ehkä joku oikea ihminen - vaikkapa tuon lapsen vanhemmat tai kuraattori - saa heidän suunsa auki. Kuulin siis asiasta muilta kuin omalta lapseltani/kiusatulta itseltään.

26.3.2013
odottaja
odottaja

Alkuperäiselle kysyjälle vielä: voisit esim. rehtorilta wilman kautta kysyä, onko tuossa kyseisessä koulussa käytössä ns. Kiva Koulu-järjestelmä.

Tällöin opettajat on myös koulutettu kiusaamistapausten käsittelyyn.

Omana kouluaikanani tällaista järjestelmää ei ollut.

26.3.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mape ja PekkajaMatti: kiitos asiallisista vastauksista. Itse seuraan asiaa sivusta, mutta olen myös kehottanut lapsen äitiä ottamaan yhteyttä kouluun, jos kiusaaminen jatkuu. Toivottavasti tekee sen: itse uskon parhaimmaksi juuri sellaisen palaverin, jossa kiusatun ja kiusaajan vanhemmat istuvat yhdessä rehtorin ja opettajan kanssa.

26.3.2013
odottaja
odottaja

Suosittelen koulun kautta hoitamaan asian.

Näin ette saa "vihamiehiä" jatkossa kimppuunne, ja lisäksi asia on heti laajemmin koulussa tiedossa, ja tieto on niiden ulottuvilla (rehtori, kouluterkka jne.), joiden kuuluukin asiassa toimia.

26.3.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ratkaisu, joka minulla on mielessäni, on mennä kiusaajan oven taakse soittamaan ovikelloa. Toiveena on, että vanhemmat ovat paikalla ja ainakin kuulevat asiasta. Valitettavasti tällä hetkellä en tiedä osoitetta, mutta eiköhän se selviä.

26.3.2013
odottaja
odottaja
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...