Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

Takaisinveto - Libero Touch Wet Wipes

image

 

Päivitetty tutkimustulokset 22.2.2019

Takaisinvedettyjen Libero Touch Wet Wipes -puhdistuspyyhkeiden sisältämät bakteerit on nyt analysoitu ja tulosten mukaan terveysvaikutusten riski on vähäinen. Olemme pysäyttäneet kyseisten tuotteiden tuotannon ja ryhdymme kaikkiin tarpeellisiin toimenpiteisiin, jotta varmistetaan, että tämä ei toistu.

Puhdistuspyyhe sisältää aina bakteereita. Tämä on täysin luonnollista. Pitoisuudet eivät kuitenkaan saa olla liian korkeita. Tässä tapauksessa bakteeripitoisuudet ylittivät asettamamme raja-arvot. Siksi tuotteen sisältämät bakteerit on analysoitu myös ulkoisesti. Löydetyt bakteerit eivät yleensä aiheuta sairauksia. Ne voivat kuitenkin tietyissä tapauksissa aiheuttaa infektioita, esimerkiksi jos immuunipuolustusjärjestelmän teho on heikentynyt tai jos henkilöllä on kroonisia keuhkosairauksia, kuten kystinen fibroosi. Jos epäillään sairastumista, on suositeltavaa hakeutua lääkärin vastaanotolle.

 

Puhdistuspyyhkeistä on löydetty Staphylococcus pasteuri- ja Burkholderia tropica -bakteereita.

Näitä bakteereita on arkisessa lähiympäristössä ja itsessämme.

Staphylococcus pasteuri -bakteereita on tavallisesti iholla.
Burkholderia tropica -bakteereita on vesijohtoverkostoissa, suihkuletkuissa, vesilukoissa, putkissa ja vastaavissa kohteissa.

Takaisinveto koskee ainoastaan Libero Touch Wet Wipes -puhdistuspyyhkeitä. Takaisinveto ei koske Libero Wet Wipes -puhdistuspyyhkeitä (violetti pakkaus), vaippoja tai muita Libero-tuotteita. Jos olet ostanut Libero Touch Wet Wipes -tuotteita, pyydämme olemaan käyttämättä niitä ja palauttamaan ne meille maksutta. Pyydämme palauttamaan sekä avatut että avaamattomat pakkaukset.

 

Palautusohjeet:

•Lähetä tuotteet osoitteeseen Libero Kuluttajapalvelu, ASIAKASPALAUTUS 603012, Oy Essity Finland Ab, Itsehallintokuja 6, 02600 Espoo.

•Liitä mukaan osoitteesi, matkapuhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi.

•Korvaamme palautetut tuotteet.

 

Päivitetty tutkimustulokset 22.2.2019

 

Kysymyksiä ja vastauksia:

  • Miksi minun pitää palauttaa tuotteet? Eikö riitä, että heitän ne pois?

Haluamme varmistaa, ettei tuotteita käytetä. Tämä on myös Ruotsin lääkintälaitoksen suositus.

 

  • Miten tämä korvataan minulle?

Korvaamme luonnollisesti kaikille kuluttajille palautetut tuotteet.

 

  • Mistä bakteereista on kyse?

Puhdistuspyyhkeistä on löydetty Staphylococcus pasteuri- ja Burkholderia tropica -bakteereita. Näitä bakteereita on arkisessa lähiympäristössä ja itsessämme.

Staphylococcus pasteuri -bakteereita on tavallisesti iholla.

Burkholderia tropica -bakteereita on vesijohtoverkostoissa, suihkuletkuissa, vesilukoissa, putkissa ja vastaavissa kohteissa.

 

  • Miten tuote on voinut vaikuttaa lapseeni?

Löydetyt bakteerit eivät yleensä aiheuta sairauksia. Ne voivat kuitenkin tietyissä tapauksissa aiheuttaa infektioita, esimerkiksi jos immuunipuolustusjärjestelmän teho on heikentynyt tai jos henkilöllä on kroonisia keuhkosairauksia, kuten kystinen fibroosi. Jos epäillään sairastumista, on suositeltavaa hakeutua lääkärin vastaanotolle.

 

  • Lapseni on käyttänyt Libero Touch Wet Wipes -puhdistuspyyhkeitä vuoden ajan, kuinka kauan tätä on esiintynyt?

Tätä on esiintynyt vain tuotteissa, jotka on valmistettu lokakuussa 2018 tai sen jälkeen. 

 

Lehdistötiedotteen löydät täältä.

Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...