Faktoja vaipoista

Libero-vaipat

Tavoitteenamme on aina ollut tehdä parhaita vaippoja. Niiden on oltava mukavia päällä ja helppo vaihtaa. Lisäksi niissä on otettava huomioon ympäröivä maailma. Se tarkoittaa materiaaleista, valmistuksesta ja kuljetuksesta huolehtimista. Jos mielessäsi on jokin tähän liittyvä kysymys, toivomme, että saat vastauksen täältä. Jos vastausta ei löydy, ota meihin yhteyttä. >> Libero kuluttajapalvelu palvelee arkisin klo 9-11 numerossa 0203 03002

Puhelun hinta: Kiinteästä verkosta 8,28 snt/puhelu + 7snt/min, matkapuhelimesta 8,28snt/puhelu + 17snt/min

Valmistus

Tuotekehitystyö

Tavoitteemme on selvä, haluamme valmistaa maailman parhaita vaippoja sekä lapsen että vanhempien näkökulmasta. Vaipan on oltava mukava lapsen kaikissa ikävaiheissa. Sen on lisäksi oltava helppo vaihtaa ja vanhempien on voitava luottaa siihen. Lapsen mukavuus ja vaipan helppokäyttöisyys ovat siten keskeisiä painotuksia. Teemme yhteistyötä pienten lasten vanhempien, sairaanhoitajien, iholääkärien ja kätilöiden kanssa. Lisäksi suurin osa meistä on (tai on ollut) pienten lasten Libero-vanhempi.

Kuka keksi kertakäyttövaipan?

Me Liberolla. Vuosi oli 1955. Se merkitsi jättiharppausta eteenpäin hygieniassa ja mukavuudessa. Meillä on siten pidempi kokemus kertakäyttövaipoista kuin kellään muulla.

Eco

Miten hyvä vaippa on parempi ympäristölle? Hyvää ja imukykyistä vaippaa, joka voi olla hyvinkin ohut, ei tarvitse vaihtaa niin usein kuin vähemmän imukykyistä. Näin syntyy vähemmän jätettä, eikä materiaalia kulu niin paljoa vauvan kuivaksi pitämiseksi. Kun vaippa ei vuoda, ei lakanoitakaan tarvitse vaihtaa niin usein.

Ovatko Libero-vaipat ympäristön kannalta hyvä valinta? Otamme ympäristöasiat vakavasti. Seuraamme vaipan vaikutuksia ympäristöön koko niiden "eliniän" – valmistuksesta jätteeseen. Tutkimuksemme osoittavat, että tärkein tehtävämme ympäristön kannalta on suunnitella ja toteuttaa mahdollisimman hyviä tuotteita parhaista raaka-aineista, ja näin ollen vähentää ympäristövaikutuksia.

Mitä vaipoille tapahtuu polton aikana? Vaipat ovat muovia ja paperia ja nämä muodostavat lähinnä hiilidioksidia ja vettä modernissa polttolaitoksessa. Moderni polttolaitos tuottaa energiaa, sekä kaukolämpönä että sähkönä.

Mitä vaipoille tapahtuu käytön jälkeen? Suurin osa käytetyistä vaipoista hävitetään polttamalla jolloin niistä voidaan hyötyä saamalla lämpöä ja sähköä. Vaippoja ei pidä kompostoida hygieniasyistä, vaikka suurin osa vaipan materiaaleista ovat uusiutuvia, ei nykypäivän standardien mukaan saa kompostoida käytettyjä vaippoja.

Kuinka suuri osuus kotitalouksien jätteistä on vaippoja? Vaippojen osuus kotitalouksien jätteistä on vain muutama prosentti.

Sisältävätkö Liberon tuotteet jotain joka vaatii "erityiskäsittelyä"? Libero ei sisällä mitään materiaalia, joka vaatii erityistä käsittelyä, ne voidaan polttaa jätteenpolttolaitoksella.

Mitä Joutsenmerkki tuotteessa tarkoittaa? Vaippa saa Joutsenmerkin jos se täyttää tietyt vaatimukset. Kun Libero-vaipat ovat saaneet Joutsenmerkin se tarkoittaa sitä, että ne ovat arvioitu perusteellisesti – mukaan lukien kaikki valmistuksessa käytetyt raaka-aineet ja prosessit. Joutsenmerkki kertoo kuluttajalle että se on ympäristön kannalta parempi valinta, ja että valmistuksessa otetaan huomioon myös laatu ja terveys.
Lisätietoja osoitteesta joutsenmerkki.fi

Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...