Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

close

Lasten ja aikuisten sisäleikit

Ulkona sataa ja kaikki leikkikaverit ovat matkoilla. On aika keksiä jotakin mukavaa tekemistä yhdessä.

Nämä vinkit voivat innostaa mukavaan sisäleikkiin. Leikit toimivat yhtä hyvin, jos leikkijöinä on vain yksi vanhempi ja lapsi, tai jos teitä on useampia.

Leikkikää karhunmetsästystä
Kerätkää kaikki pehmolelut ja piilottakaa ne eri puolille taloa. Lapsi saa yrittää etsiä pehmoleluja samalla tavalla kuin leikitään avaimen piilotusta. Lintu, kala vai jotain siltä väliltä…

Rakentakaa mökki tai luola
Rakentakaa mökki ripustamalla huopa tai peite vaatetelineen tai kahden vierekkäin siirretyn sohvan yli – leikkikää, että olette retkellä.

Tehkää oma muistileikki
Kerätkää erilaisia keittiövälineitä. Pane ne tarjottimelle ja anna lapsen katsoa hetken. Pane sen jälkeen kangaspala tarjottimen päälle. Montako esinettä lapsi pystyy muistamaan?

Olkaa piilosilla 
Laittakaa yhdessä muutama suuri huopa eri puolille taloa, niin saatte lisää piilopaikkoja. Hauskinta on, jos pääset itsekin piiloutumaan. Todennäköisesti saat kuitenkin olla etsijän roolissa.

Rakentakaa tunneleita
Rakenna lapsen kanssa jakkaroista ja muista huonekaluista esterata, josta lapsen pitää suoriutua.

Leikkikää roolileikkejä
Lapsi voi olla lääkäri, kuningatar, kuningas, kauneussalongin tai kaupan pitäjä. Aikuiset saavat käydä ostoksilla, tulla parannettaviksi tai saada uusia kampauksia.

Perustakaa orkesteri
Ottakaa esiin kaikki kattilat ja puukapustat, ja perustakaa keittiöorkesteri. Pankaa purkkiin vähän riisiä, niin saatte hyvän rytmisoittimen. Suosikkikappale soimaan ja soittamaan sen mukana, niin kyllä svengaa!

Tanssikaa
Hyppikää rytmikkäiden rumpujen tahdissa, tanssikaa kuin keijukaiset pehmeän musiikin mukana tai kuunnelkaa ja leikkikää.

Laulakaa
Ottakaa esiin laulukirja ja laulakaa yhdessä. Joskus lapset osaavat enemmän lauluja kuin lapset, koska he oppivat niitä päiväkodissa. Ehkäpä lapset voivat olla ”kuoronjohtajia”.

Rakentakaa oma kaupunki
Ottakaa esiin palikat, legot, junat, autot, kuorma-autot ja muut lelut. Siirtäkää huonekaluja pois tieltä, että teillä on tarpeeksi tilaa rakentaa oma kaupunki.

Leipokaa
Leipokaa hassuja leivonnaisia. Kutsukaa sitten kesteille mukaan naapurit, ystävät tai vaikkapa pehmolelut.

Lue vinkkejämme lasten tietokone-, kännykkä- ja lautapeleistä.

Lisää artikkeleita leikistä ja ystävyydestä
Turvalliset lelut
Kielellinen kehitys – opeta lapsi puhumaan leikin avulla
Lapsen ensimmäiset leikkikaverit ja ystävät
Vauvojen ja pienten lasten leikit
Leikki lapsen kanssa
Ulos leikkimään!
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...