Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

Synnytys - sairaalan valinta

<< Takaisin

Synnytys - sairaalan valinta

Voit itse valita synnytyssairaalasi, mikäli kyseessä on normaali raskaus, olet terve ja sairaalassa on tilaa, kun synnytyksen aika koittaa. Mikäli sinulla on erityistoivomuksia, kerro niistä kätilöllesi.

Kotisynnytys
Mikäli haluat synnyttää kotona, keskustele neuvolan terveydenhoitajan kanssa eri mahdollisuuksista. Kotisynnytykset ovat harvinaisia Suomessa.

Synnytyssairaala
Synnytyssairaalassa sinä päätät yhdessä kätilön kanssa synnytyksesi etenemisestä. Kätilön tavoitteena on, että koet synnytyksen myönteisenä tapahtumana, jossa huomio kiinnitetään sinun ja lapsesi hyvinvointiin.Kätilö on tukenasi ja turvanasi. Synnytyssairaalassa on tarjolla mahdollisuuksia rentoutukseen ja  kivunlievitykseen alkaen kylvystä/suihkusta, akupunktiosta ja ilokaasusta aina epiduraalipuudutukseen.

Tietyissä sairaaloissa, etenkin suuremmilla paikkakunnilla, synnytykset jaetaan erityissynnytyksiin ja normaaleihin synnytyksiin. Erityissynnytyksissä kuten perätilasynnytyksessä, ennenaikaisessa synnytyksessä ja kaksossynnytyksessä tarvitaan erikoisvalmiuksia.

 

 

<< Takaisin

Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...