Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

close

Miten vauva suojataan auringolta?

Aurinkoisena kesäpäivänä on paras pitää vauva varjossa. Auringonpaiste ja vauva eivät nimittäin ole mikään hyvä yhdistelmä, koska auringon säteet voivat aiheuttaa palovammoja ja vakavia vaurioita lapsen ohueen ihoon.

Lapsen on vaikea säädellä ruumiinlämpöään, sen vuoksi lämpimällä säällä pitää olla erityisen tarkkana.

Arviolta 80 prosenttia auringon aiheuttamista vaurioista syntyy jo ennen 18 vuoden ikää. Mitä pienempi lapsi on, sitä herkempi iho. Aurinkoisinakin päivinä voi käydä ulkona, kunhan muistaa suojata vauvan auringonpaisteelta.

Auringon vaikutuksesta lastenvaunujen lämpö voi nousta huippulukemiin

Vanhemmat haluavat eri syistä peittää lastenvaunujen kuomun aukon. Halutaan ehkä suojella lasta ääniltä ja valoilta, tai antaa lapsen ottaa rauhassa torkut. Testit ovat osoittaneet, että vaunujen sisälämpötila voi nousta jopa seitsemäntoista astetta yli ulkolämpötilan, jos vaunut ovat suorassa auringonpaisteessa. Jotkut lapset kitisevät tai huutavat, kun he ovat liian kuumissaan. Toiset reagoivat ihan päinvastaisella tavalla: menemällä hiljaiseksi. Tämän vuoksi on siis erityisen tärkeää, että pitää vaunut varjossa, eikä peitä kuomun aukkoa liinalla tai vaatteella. Mikäli haluaa suojata lasta hyöteisiltä tai valolta, on mahdollista käyttää hyttysverkkoa tai aurinkovarjoa.

Kannattaa kokeilla sormella onko lapsen niska lämmin. Ja vaikka vaunut olisivatkin varjossa, käytä ohutta kangasta tai hyttysverkkoa, joka päästä läpi paljon ilmaa. 

Varjo, kevyet vaatteet, aurinkohattu ja aurinkosuoja lapselle

Pidä lapsi varjossa ja käytä kevyitä, peittäviä vaatteita sekä suojaavaa aurinkohattua. On myös hyvä hankkia aurinkovarjo tai muu vastaava aurinkosuoja, jonka pystyy ottamaan mukaan. Mikäli lapsi on yli 6 kuukautta vanha, voi hänelle laittaa lapsille tarkoitettua aurinkovoidetta, jossa on suojakerroin 30 tai enemmän.

Lapsen aurinkosuoja

Älä koskaan altista pientä lasta suoralle auringonpaisteelle. Varo myös veden ja hiekan kautta heijastuvia auringonsäteitä, jopa aurinkovarjon alla. Kesällä aurinko on voimakkaimmillaan kello yhdentoista ja kolmen välillä. On hyvä odottaa iltapäivän viileyttä, ennen kuin menee ulos, ja silloinkin lapsen pitää pysyä varjossa. Markkinoilla on pikkulasten aurinkolaseja, joissa on säädettävä pään taakse kiinnitettävä nauha. Ne suojaavat lapsen silmiä kirkkaalta auringolta, mutta pikkulapset tulee joka tapauksessa pitää poissa suorasta auringonpaisteesta.

Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...