Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

close

Valmis kirjoittamaan

Myötävaikuttamalla motoristen valmiuksien parantumiseen ja herättämällä mielenkiintoa lasket perustan pienelle kirjailijanalullesi.

Alle viisivuotiaat lapset eivät yleensä ole valmiita muodolliseen ohjaukseen. Älä sen vuoksi pakota lasta kirjoittamaan, jos se ei kiinnosta häntä. Se voi saada hänet menettämään kiinnostuksen kokonaan. Anna lapsen nähdä, että sinä kirjoitat, ja kehu, kun hän yrittää lukea ja kirjoittaa.
Voit kannustaa lasta monilla tavoilla, erityisesti motoristen valmiuksien osalta, ja lisätä hänen kiinnostustaan. Seuraavassa on muutamia ideoita.

Ravintola kotona
Suunnitelkaa yhdessä päivällinen, myös ruokalista. Kirjoita ylös, mistä päivällinen koostuu, ja pyydä lasta kuvittamaan se. Lukekaa sitä yhdessä kuvien kanssa, jotta lapsi voi lukea sen ruoka-aikaan muille perheenjäsenille aivan kuin oikea tarjoilija.

Värittäminen
Kannustamalla lasta värittämään ja näyttämällä, miten tämä saa värit pysymään viivojen sisällä, autat lasta kehittämään hienomotorisia valmiuksiaan. Kun lapsi opettelee kirjoittamaan, kirjainten muodostaminen on helpompaa.

Kirjan tekeminen

Matkakirja

Valmistakaa omia kirjoja erityisistä retkistä, päivistä ja lomista. Kerää postikortteja, esitteitä ja valokuvia, joita voitte liimata kirjaan. Lisää vielä esimerkiksi simpukankuorilla, sulilla ja muilla pienillä löydöillä täytetty rasia, niin teillä on mahtava tarinalipas, jota sinä ja lapsi voitte käyttää yhdessä. Näin saat mahdollisuuden näyttää lapselle, että jos osaa kirjoittaa, muistot ja ideat voi merkitä muistiin.

Tässä on minun kehoni
Ota kuvia lapsesta ja merkitse niihin kaikki kehonosat.

Huomaan sen
Tee kirja, jossa esittelet erilaisia pintarakenteita. Valitse esimerkiksi hiekkapaperi, kangas, kuplamuovi, aaltopahvi, kiiltopaperi tai muovipussi. Leikkaa materiaaleista pieniä palasia ja liimaa ne sivuille. Kirjoita alle sanoja, jotka kuvaavat, miltä kyseinen materiaali tuntuu.
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...